Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Helloween - My God-Given Right [2015]


ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια μετά την παρθενική δισκογραφική εμφάνισή τους, οι «νονοί» του power metal, επιστρέφουν, παρουσιάζοντάς μας το 15ο άλμπουμ τους, το 
My God-Given Right. Οι Helloween εμφανίζονται προβληματισμένοι -με θεματολογία που αφορά την καθημερινότητα του κόσμου, την κοινωνία, τη φτώχεια, τη θρησκεία, τον πόλεμο- όμως δείχνουν ότι παραμένουν ένα ζωντανός οργανισμός...



Το 2010, 
η γερμανική μπάντα, με είχε αφήσει άφωνο με το εκπληκτικό αποτέλεσμα του 7 Sinners. Τρία χρόνια μετά ήρθε το Straight Out Of Hell, μία σαφώς χαμηλότερη πτήση σε σχέση με τον προκάτοχό του και φέτος οι Helloween ξαναχτυπούν με το My God-Given Right, θέλοντας, εμφανέστατα να ικανοποιήσουν όλες τις ηλικίες και τα γούστα των οπαδών τους. Με τους Andi Derris, Michael Weikath, Markus Grosskopf να εκπέμπουν φρεσκάδα και ζωντάνια -αν και γύρω στα 50 τους- και τους Sascha Gerstner και Daniel Löble να αποτελούν, πλέον, έναν ισχυρό κρίκο ομοιογένειας, το άλμπουμ χαρίζει στον ακροατή τα απαιτούμενα «ρίχτερ», όμορφες χαρακτηριστικές Helloween μελωδίες και ερμηνευτικό πάθος, όμως η συνθετική συνοχή κρατά μέχρι το μέσον του δίσκου.
Από το Heroes μέχρι και το Lost In America, το άλμπουμ κυλά σαν νεράκι... γάργαρο και χειμαρρώδες, θυμίζοντας σημαντικές στιγμές από τη μεγαλειώδη πορεία του γκρουπ. Στο Russian Roulé, όμως οι Helloween, χάνουν τον έλεγχο και μοιραία η ποιοτική πτώση μοιάζει σαν σε καταρράκτη. Το The Swing of a Fallen World χαμηλώνει τις ταχύτητες και τη... διάθεση, ώσπου να έρθει το Like Everybody Else να ανεβάσει τον πήχη με ένα σπουδαίο power-prog παιχνίδισμα που συγκλονίζει. Το Creatures in Heaven παίζει σε υψηλά στάνταρ, ενώ το If God Loves Rock 'n' Roll αδικείται από τις ανούσιες διακοπές στο ρυθμό και κάποια εφέ την ώρα που κοχλάζει το κομμάτι. Το Living on the Edge που ακολουθεί, είναι κακό και φλύαρο, το Claws δεν κάνει τη διαφορά και το My God-Given Right, ρίχνει την αυλαία του με το διάρκειας 7:21 λεπτών, You, Still of War, που πιθανότατα θα διχάσει τους φανατικούς φίλους της μπάντας, αφού προσθέτει πολύ πλήκτρο και progressive πειραματισμούς. Προσωπικά, το βρήκα υπέροχο και θεωρώ ότι οι Helloween δείχνουν ότι 30 χρόνια μετά το ξεκίνημά τους δεν έχουν μείνει στάσιμοι, αλλά εξελίσσονται και αναζητούν περισσότερα πράγματα στον ήχο τους, χωρίς να «εκτροχιάζονται».

Συμπερασματικά, το My God-Given Right, δεν θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των Helloween, όμως παίρνει επάξια το θετικό πρόσημο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως καμία μπάντα δεν μπορεί να ξεπερνά τον εαυτό της επί 30 χρόνια, ειδικά όταν έχει σηκώσει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη. Το My God-Given Right, θεωρώ ότι θα κριθεί περισσότερο με βάση τη διάθεση του κάθε ακροατή. Θα είναι, όμως, τουλάχιστον αγένεια, όλοι αυτοί που αγάπησαν τη μπάντα στο πέρασμα των δεκαετιών, να κρίνουν το άλμπουμ επιδερμικά.


H tracklisting:

1. Heroes 3:53
2. Battle's Won 4:53
3. My God-Given Right 3:30
4. Stay Crazy 4:04
5. Lost in America 3:35
6. Russian Roulé 3:52
7. The Swing of a Fallen World 4:53
8. Like Everybody Else 4:03
9. Creatures in Heaven 6:36
10. If God Loves Rock 'n' Roll 3:20
11. Living on the Edge 5:19
12. Claws 5:52
13. You, Still of War 7:21
Total length: 61:11


ΤΗΕ SHADOW
Aξιολόγηση: 7>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...