Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Pennywise - Never Gonna Die [2018]


ΓΙΑ ΤΟΥΣ περισσότερους, ο τίτλος Pennywise παραπέμπει στον κλόουν του θρίλερ του Stephen King «IT». Για τους φίλους του σκληρού ήχου και δη του πανκ, το όνομα αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ όχι μόνον του συγκεκριμένου ιδιώματος, αλλά και γενικότερα. Οι Καλιφορνέζοι πάνκηδες επιστρέφουν ύστερα από 4 χρόνια με το 12ο άλμπουμ τους, το Never Gonna Die...







{Mια αξιοπρεπέστατη επιστροφή ενός «έντιμου» συγκροτήματος}



Αν και το πανκ μοιάζει όλο και πιο... ξεπερασμένο χρόνο με το χρόνο και «βαλτωμένο» μουσικά, κάποια γκρουπ δείχνουν πως πορεύονται σε ένα άλλο... σύμπαν. Οι Pennywise, αν και βρίσκονται στο σανίδι από τα τέλη της δεκαετίας του '80, κρατούν σφιχτά ένα δικό τους στυλ, μελωδικό μεν, αλλά πάντα αιχμηρό και καυστικό.

Τολμώντας να πω πως το Never Gonna Die έχει το καλύτερο εξώφυλλο της πορείας τους, οι Pennywise φροντίζουν να μην απογοητεύσουν και μέσα από αυτό. Γρήγορο, πολιτικοποιημένο punk rock με ψήγματα hardcore της δυτικής ακτής, το νέο άλμπουμ σφύζει από ζωή.



Παρότι η παρένθεση του Αll Or Nothing του 2012 με τον Zoli Teglas στα φωνητικά ήταν άκρως χορταστική, η επιστροφή του Jim Lindberg δύο χρόνια μετά με το Yesterdays σχεδόν απογοήτευσε, αφού το άλμπουμ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Στο Never Gonna Die, όμως τα πράγματα θυμίζουν ξανά... Pennywise.

To γκρουπ ξεσπά κατά πάντων, αλλά όχι απλά γιατί πρέπει να δείξουν... τσαμπουκαλεμένοι. «Κάνουμε τα ίδια λάθη και παίζουμε στον πόλεμο, τότε γερνάμε και πεθαίνουμε» ή «η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε ένα ψέμα», φωνάζουν μέσα από τους στίχους τους, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να γράψουν εξαιρετικά πράγματα.

Και μουσικά όμως τα πάνε περίφημα. Στο άλμπουμ θα ακούσουμε πράγματα που θυμίζουν στιγμές από τα Unknown Road και About Time, όμως το γκρουπ είναι φρέσκο, μελωδικό και κοφτερό. Εχει την πείρα, αλλά και την ποιότητα ύστερα από 30 χρόνια ζωής, για να παρουσιάσει ένα στιβαρό και αξιοπρεπές άλμπουμ. Εχει πάθος για καλή μουσική, η οποία ξεδιπλώνεται χορταστικά στους ρυθμούς του σπινταριστού punk rock. Του punk rock των Pennywise...

Tα κομμάτια:

1. Never Gonna Die 2:40 
2. American Lies 2:11 
3. Κeep Moving On 2:31 
4. Live While You Can 2:37 
5. We Set Fire 3:04 
6. She Said 3:40 
7. Can't Be Ignored 3:35 
8. Goodbye Bad Times 3:07 
9. A Little Hope 2:55 
10. Won't Give Up the Fight 3:02 
11. Can't Save You Now 2:48 
12. All the Ways U Can Die 3:08 
13. Listen 1:43 
14. Something New 2:13

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...