Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Νεκρός ο ντράμερ των Pantera, Vinnie Paul, στα 54 του


ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ μαύρη μέρα για το metal. Ο εμβληματικός ντράμερ των θρυλικών Pantera και αδερφός του αδικοχαμένου Dimebag Darrell, έφυγε από τη ζωή στα 54 χρόνια του, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες...





«Ο Vincent Paul Abbott, γνωστός και ως Vinnie Paul, έφυγε από τη ζωή. Οι περισσότεροι γνώριζαν τον Paul από τη δουλειά του με τους Pantera και τους Hellyeah. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Οι οικογένειά του ζητάει να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της. Ο Vinnie Paul ήταν, μαζί με τον αδερφό του, Dimebag Darrell, συνιδρυτές των Pantera, ενώ μαζί είχαν δημιουργήσει το 2003, έναν χρόνο πριν τον θάνατο του Dimebag, τους Damageplan. Όπως έγινε γνωστό στην ανακοίνωση των Pantera, δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες ή τα αίτια του θανάτου του. RIP…», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στην σελίδα των Pantera στο FB.

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και όπως ήταν αναμενόμενο τα social media πλημμύρισαν από μηνύματα θαυμαστών του Vinnie Paul και καλλιτεχνών.

Ο 
Vinnie Paul ηχογράφησε δέκα άλμπουμ ως ντράμερ των Pantera. Μετά την οριστική διάλυση της μπάντας το 2003, ο Paul και ο αδερφός του δημιούργησαν τους Damageplan, κυκλοφορώντας το "Found Power", τον Φεβρουάριο του 2004. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του εν λόγω άλμπουμ ο Dimebag Darrell δολοφονήθηκε από φανατικό θαυμαστή των Pantera, ο οποίος τον πυροβόλησε, κατά τη διάρκεια live εμφάνισης της μπάντας στο Οχάιο.

Ο Paul επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα το 2006, συμμετέχοντας στο supergroup, Hellyeah.

Oι Pantera ήταν από τα πιο επιδραστικά γκρουπ στο χώρο του metal, με το άλμπουμ Cowboys From Hell κι έπειτα. Διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα στους Pantera και το συγκεκριμένο άλμπουμ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...