Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Pentagram - Curious Volume [2015]


OTAN οι Black Sabbath γευόντουσαν στη δεκαετία του '80 τους καρπούς και τη δόξα του ανεπανάληπτου ξεκινήματός τους των 70's, γκρουπ όπως οι Witchfinder General και οι Pentagram, «πετούσαν» σα δαίμονες γύρω από τους τέσσερις μικρούς θεούς από το Μπέρμιγχαμ, ώσπου πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να αποκτήσουν δισκογραφική υπόσταση. Πλέον, οι Pentagram, απολαμβάνουν με τη σειρά τους την αγάπη και τον θαυμασμό των πιο... «εξειδικευμένων» μεταλλάδων, κρατώντας ένα χαμηλό προφίλ. Και πολύ καλά κάνουν...




Βαδίζοντας πάνω στα ίχνη των Cream και των Βlue Cheer ξεκίνησαν την πορεία τους σχεδόν παράλληλα με τους Black Sabbath, μέσα από το doom μονοπάτι που έμελλε να εξελιχθεί σε... εθνική οδό με εκατοντάδες διακλαδώσεις. Οι κρεπάλες και η πιο χαλαρή διάθεση δεν τους επέτρεψαν να βγάλουν άλμπουμ μέσα στη δεκαετία των 70's, όπου μεγαλούργησαν δεκάδες γκρουπ. Σήμερα, ύστερα από επτά άλμπουμ, επιστρέφουν με το 8ο τους Curious Volume. Εγκαταλείποντας την εταιρία, Metal Blade, η μπάντα βρίσκει στέγη στην Peaceville, ενώ ο ντράμερ Τim Tomaselli, αντικαθίσταται από τον Pete Campbell. Ο Bobby Liebling, 61 ετών πλέον, κρατά πλάι του τον σπουδαίο κιθαρίστα Victor Griffin και τον μπασίστα Greg Turley, και μας χαρίζουν ακόμη ένα άλμπουμ - κόσμημα.



Στο Curious Volume, το rock n' roll αναμειγνύεται επιδέξια με το doom υπόβαθρο, παραδίδοντας μία old school αύρα που μαγεύει τον ακροατή. Οι Pentagram, επιπλέον, επιδιώκουν και καταφέρνουν να γίνουν ένα... κλικ περισσότερο heavy metal και θεωρώ ότι αυτή η κίνηση, απογειώνει κατά πολύ το άλμπουμ. Ενα άλμπουμ που ακούγεται χωρίς διακοπή, χωρίς διαχωριστικά, χωρίς καλύτερα και χειρότερα κομμάτια. Το Curious Volume, είναι ένα συμπαγές κράμα απόλαυσης και η μπάντα καταδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι είναι ένα μπουκάλι από το καλύτερο κρασί του σύμπαντος. Κάθε χρόνος που περνά τους κάνει ακόμη καλύτερους, πιο μεστούς, πιο μεθυστικούς.

Οι Pentagram, παραδίδουν με το τελευταίο άλμπουμ τους ένα ακόμη μάθημα μουσικής, το οποίο βγαίνει μέσα από την ψυχή, τα βιώματα και την πλήρη κατανόηση από τους δάσκαλους Pentagram, για το τι εστί να έχει κάποιος επίγνωση και αντίληψη αυτού που κάνει. Το Curious Volume συμπίπτει με τις κυκλοφορίες των Motorhead και των Iron Maiden, οι οποίες πιθανότατα θα του «κλέψουν» πολλά... μέτρα δόξας στο «κόκκινο χαλί» του metal, όμως ο ακροατής που ξέρει να ακούει πραγματικά, πέρα από σειρήνες και νταούλια, θα βρει πραγματικά ένα αυθεντικό περιεχόμενο μέσα σ' αυτό το άλμπουμ. Για μένα, είναι ήδη ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς.


Η tracklisting:

01. Lay Down And Die
02. The Tempter Push
03. Dead Bury Dead
04. Earth Flight
05. Walk Alone
06. Curious Volume
07. Misunderstood
08. Close The Casket
09. Sufferin'
10. Devil's Playground
11. Because I Made It


THE SHADOW
Αξιολόγηση 9>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...