Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΛΙΣΤΕΣ: Ροκ στους τέσσερις τροχούς...


Η ΠΡΩΤΗ εμπειρία μου με τον τροχό ήταν με έναν ηλεκτρικό AEG του πατέρα μου, με τον οποίο έκοβε κάτι πλάκες. Αφού γλίτωσα παρά τρίχα τα δάχτυλά μου, πήγα σε πιο ασφαλείς... παραλλαγές, όπως στον τροχό - ρόδα του λούνα παρκ. Επειτα από χρόνια, για τις μετακινήσεις μου είχα μια 150άρα βέσπα και τελικά κατέληξα στους 4 τροχούς...









Αν και πιο... ροκ είναι, αναμφισβήτητα, η μοτοσυκλέτα, παρόλα αυτά, για τους 4 τροχούς, έχουν γραφτεί κομμάτια και κομμάτια. Από τους ZZ Top, μέχρι τους Deep Purple και τον Chris Rea, αλλά και τόσους μα τόσους άλλους. Επειδή, μ' αυτά τα κριτήρια, όμως, μια λίστα θα ξέφευγε, επέλεξα μια... σεμνή και ταπεινή πεντάδα, τραγούδια της οποίας περιλαμβάνουν τη λέξη car στον τίτλο τους και θεωρώ ότι αξίζουν προσοχής. 

Aπό το ξεσηκωτικό pop rock των Roxette, μέχρι το φονικό -α λα Tool- ριφ των Porcupine Tree, το σπαρταριστό rock n' roll των Scorpions, το διαχρονικό στυλ των Σκαθαριών και το κομμάτι του Roger Taylor με το οποίο "απείλησε" τους Queen ότι αν δε μπει στο άλμπουμ, θα εγκατέλειπε το γκρουπ. Πάμε λοιπόν:


No 5
Sleeping In My Car - Roxette (άλμπουμ Crash! Boom! Bang! - 1994)


No 4
Drive My Car - Beatles (άλμπουμ Rubber Soul - 1965)


Νο 3
I'm In Love With My Car - Queen (άλμπουμ A Night At The Opera - 1975)


No 2
Rock My Car - Scorpions (άλμπουμ Return To Forever - 2015)


No 1
Open Car - Porcupine Tree (άλμπουμ Deadwing - 2005)


THE SHADOW








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...