Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

«Εφυγε» στα 48 του ο Warrel Dane


ΗΜΕΡΑ πένθους για το metal η σημερινή, καθώς η είδηση του χαμού του frontman των Nevermore και των Sanctuary, Warrel Dane, μόλις στα 48 χρόνια του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Αιτία του θανάτου του σπουδαίου, δημοφιλούς, Αμερικανού καλλιτέχνη είναι η καρδιακή προσβολή...




Ο Dane άφησε την τελευταία πνοή του στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατά τη διαδικασία ηχογράφησης του δεύτερου προσωπικού άλμπουμ του. 
Ο κιθαρίστας του, Johnny Moraes, ήταν μαζί του μέχρι τα μεσάνυχτα όταν ο Warrel άρχισε να αισθάνεται άσχημα. «Πέθανε το βράδυ. Έπαθε ανακοπή. Όλα έγιναν μέσα στο σπίτι όπου ηχογραφούσε τον δίσκο. Προσπάθησα να τον επαναφέρω, του έκανα μαλάξεις, το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Είχε πεθάνει…», τόνισε. Ο Dane είχε ιστορικό προβλημάτων με τον διαβήτη και τον αλκοολισμό.

Οι NEVERMORE διαλύθηκαν το 2011 όταν ο κιθαρίστας Jeff Loomis και ο ντράμερ Van Williams ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη μπάντα λόγω προσωπικών διαφορών με τον Dane και τον μπασίστα Jim Sheppard. Οι SANCTUARY επανενώθηκαν το 2010 μετά από δεκαοκτάχρονη απουσία, και κυκλοφότησαν το The Year The Sun Died το 2014, καθώς και το Inception το 2016, ένα άλμπουμ που αποτελείται από χαμένο υλικό του 1986.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...