Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Owane - Yeah Whatever [2018]


ΜΙΑ πολύ διαφορετική πρόταση έρχεται φέτος από τη Νορβηγία. Οχι, μην πάει το μυαλό σας σε black metal και τα... σχετικά. Οι Owane έρχονται με το δεύτερο άλμπουμ τους, το Yeah Whatever, να μας παρουσιάσουν ακόμη μία πλούσια μίξη από jazz, funk και progressive που δημιουργεί στον ακροατή πλήθος συναισθημάτων...





{Ενα υπέροχο χαρμάνι  jazz, funk & prog}


Ο σπουδαίος Thelonious Monk (1917-1982) είχε πει ότι η 
jazz είναι Ελευθερία. Και πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς, ειδικά όταν 36 χρόνια μετά τον θάνατό του, ένα γκρουπ από τη Νορβηγία (!) κυκλοφορεί ένα τόσο πλούσιο άλμπουμ.

Ο Øyvind Owane στην κιθάρα και τα πλήκτρα, μαζί με τον Maciej Dzik στα ντραμς, είναι οι βασικοί συντελεστές του άλμπουμ και έχουν καλεσμένους σ' αυτή την προσπάθειά τους, τον Wojtek Famielec στο μπάσο και τον Josef 7 στο σαξόφωνο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό 
jazz, funk & prog rock μείγμα το οποίο καλεί τους φίλους και των τριών ειδών της μουσικής -κυρίως των ανοικτόμυαλων- σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι χρωμάτων και τεχνικής.

Το Yeah Whatever παίζει με δύσκολα είδη, ρισκάρει, γίνεται αντιφατικό, μερικές φορές... προβλέψιμο, αλλά θεωρώ ότι στο τέλος κερδίζει τη... μάχη. Το άλμπουμ είναι μεν πολύπλοκο αλλά παράλληλα κατανοητό, έχει ελιγμούς αλλά παράλληλα δεν κουράζει, έχει υψηλή τεχνική αλλά ακούγεται τόσο απλό που μπορεί να ακουστεί από κάθε αυτί και κάθε στιγμή, οπουδήποτε.

Από το απομονωμένο ψαροχώρι Nyksund στο βορειότερο σημείο της Νορβηγίας, ο Owane και η παρέα του, με κοντό μανικάκι στους 8 βαθμούς Κελσίου, δημιούργησαν το μόνο κλιπ από το άλμπουμ και αφορά στο κομμάτι Rock is Too Heavy, αφήνοντας τη μουσική και το μαγευτικό τοπίο να μιλήσουν. Ολα τα υπόλοιπα, ο ακροατής θα τα βρει στα εσώψυχα του Yeah Whatever.

Τα κομμάτια:

1. Groove of Satan 01:32 
2. Love Juice 04:14 
3. Rock is Too Heavy 04:58 
4. Saturday Ends 05:08 
5. Indian Explosion Bowling 02:11 
6. One Curl in Bangkok 04:04 
7. Born in Space 05:44 
8. Japanese Bonus Track 06:58

THE SHADOW
Αξιολογηση: 8>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...