Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Whitesnake - Flesh & Blood [2019]


KAI NA που ο μέγας David Coverdale δε λέει να ησυχάσει. Στα 67 χρόνια του αισίως, νιώθει την ανάγκη να πει πράγματα μέσα από το «περίβλημα» των Whitesnake και παρουσιάζει το 13ο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο Flesh & Blood. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης αποκαλύπτει την πιο αμερικάνικη εκδοχή του εαυτού του σε ένα άλμπουμ ανέλπιστα καλό...





{Η πιο αμερικανική πλεύση των Whitesnake στην ιστορία τους}



Εχοντας περάσει οκτώ χρόνια από το τελευταίο άλμπουμ του, το Forevermore, o Coverdale κρατά τη σύνθεση του The Purple Album του '15 με τις διασκευές - επανεκτελέσεις κομματιών της εποχής του στους Deep Purple και παραδίδει μια δουλειά που κοχλάζει... ΗΠΑ όσο ποτέ άλλοτε.


Αφθονο, χορταστικό sleaze rock και metal ξεχειλίζει σα χείμαρρος από τα σωθικά του Flesh & Blood, άκρως ξεσηκωτικό αλλά και λεπτοδουλεμένο σε κάθε σημείο, με κιθάρες που κεντούν, προσφέροντας από κολλητικά ριφ μέχρι solos που στάζουν... δηλητήριο.

Παρά τους παρωχημένους, πλέον, στίχους του Coverdale (Oooh babe...), το άλμπουμ έχει μια απίστευτη φρεσκάδα με τόνους glam / sleaze rock και metal και συνθέσεις που σχεδόν πάντα έχουν κάτι να πουν. Reb Beach και Joel Hoekstra στήνουν ένα εξοντωτικό πάρτι στις κιθάρες, ενώ η αδιαμφισβήτητη ποιότητα στα τύμπανα του γερόλυκου, Tommy Aldridge, ανεβάζει τα κομμάτια ακόμη πιο ψηλά.



Από την «αλητεία» των Good to See You Again ή του Shut Up & Kiss Me, τα... φρεναριστά ριφ του Hey You (You Make Me Rock), το Always & Forever με αρώματα Νότου, Lynyrd Skynyrd και Molly Hatchet ή την α λα Kashmir αύρα του Sands of Time, το άλμπουμ προσφέρει μοναδικές στιγμές και «ταξίδια» στο L.A. των 80's κι όχι μόνον.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεγαλώνεις βιολογικά, αλλά μουσικά να παραμένεις νέος. Ο Coverdale το πετυχαίνει αυτό, έστω κι αν η φωνή του πλέον χρειάζεται την (εμφανή) βοήθεια της παραγωγής. 

Aντιθέτως, πολλά νέα γκρουπ της εποχής που ακούω κατά καιρούς, προσπαθούν σχεδόν όλα να παίξουν τις επιρροές τους κι όχι αυτό που έχουν μέσα τους. Οι Whitesnake αποκαλύπτουν μια πιο glam πλευρά της πορείας τους, όμως παραμένουν κοντά στον πυρήνα της μουσικής τους, χωρίς εκπτώσεις και βιασύνες. Κι αυτό είναι κάτι που ανέβασε πιο πολύ το Flesh & Blood στα μάτια μου.

Τα κομμάτια:

1. Good to See You Again 3:42 
2. Gonna Be Alright 3:51 
3. Shut Up & Kiss Me 3:37 
4. Hey You (You Make Me Rock) 5:29 
5. Always & Forever 3:53 
6. When I Think of You (Color Me Blue) 3:52 
7. Trouble Is Your Middle Name 4:17 
8. Flesh & Blood 5:18 
9. Well I Never 4:01 
10. Heart of Stone 6:42 
11. Get Up 4:45 
12. After All 3:47 
13. Sands of Time 6:08 
Total length: 59:22 

THE SHADOW

Αξιολόγηση: 7>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...