Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Krokus - Big Rocks [2017]


TI NA ΠΕΙ κανείς γι' αυτά τα παλικάρια; Οσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερες εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν. Οι Ελβετοί χαρντ ρόκερς Krokus, επιστρέφουν με ένα άλμπουμ διασκευών, το Big Rocks, όχι απλώς για να δείξουν ότι είναι σπουδαίοι και σ' αυτό. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Τολμούν και αγγίζουν 13 άκρως επικίνδυνα ιστορικά κομμάτια, με θράσος και αστείρευτη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα ένα άκρως χορταστικό, ξεσηκωτικό άλμπουμ...







{Oι Krokus γραπώνουν απ' το λαιμό θρυλικές, αγαπημένες συνθέσεις και τις κάνουν δικές τους}


Η παρέα του Marc Storace και του Mandy Meyer έχει ξανά κέφια και σαν μια συμμορία «αλητών» θαρρείς πως κλοτσά την πόρτα από τα στούντιο ή τα σπίτια, αγαπημένων καλλιτεχνών της και μπουκάρει μέσα, στήνοντας ένα απίστευτο rock n' roll πάρτι. Δεν τους νοιάζει αν πρόκειται για τον Bob Dylan, τον συγχωρεμένο Eddie Cochran, τους Queen, τους Zeppelin, τους Sabbath ή τους Who, τους Animals και τον Neil Young.

Oι Krokus γραπώνουν απ' το λαιμό θρυλικές, αγαπημένες συνθέσεις και τις κάνουν δικές τους. Κάνουν... Krokus όλα αυτά τα σπουδαία κομμάτια με αποτέλεσμα το άλμπουμ να έχει μια απίστευτη rock n' roll συνοχή και ενέργεια. Eχω επαναλάβει πως ένα μεγάλο γκρουπ φαίνεται -πέρα από την πορείας του- και από τον τρόπο που διαχειρίζεται ένα ξένο κομμάτι.


Και οι Ελβετοί ξέρουν από rock, ξέρουν να σέβονται, ξέρουν τι θέλουν και πως να το βρουν. Ο ήχος τους είναι υψηλής ποιότητας και η διαχείριση των κομματιών ακούγεται και είναι Α-ΨΟ-ΓΗ. Εκεί που πρέπει είναι πιστοί στο πρωτότυπο (Ν.Ι.Β.), ενώ εκεί που η σύνθεση τούς δίνει... περιθώρια, δείχνουν πρωτοτυπία, όπως στο The House Of The Rising Sun, υποβάλλοντας το θρυλικό αυτό κομμάτι σε ένα... επιβεβλημένο λίφτινγκ.

Το ίδιο πράττουν τόσο στο Rockin' In The Free World (επιτέλους, το άκουσα όπως πάντα το ήθελα), αλλά και στο Tie Your Mother Down, μία άκρως εθιστική διασκευή, ενώ στα Gimme Some Lovin' και Wild Thing, θαρρείς πως ακούμε τους AC/DC του Bon Scott. Σαν κερασάκι στην εκρηκτική αυτή τούρτα, επανεκτελούν το δικό τους Βack Seat Rock n' Roll από το μακρινό και υπέροχο Metal Rendez-vous του 1980.

To Βig Rocks, είμαι πεπεισμένος πως θα χαροποιήσει τους φίλους του ροκ και δη τους οπαδούς των Krokus, αλλά πολύ περισσότερο τους δημιουργούς των συγκεκριμένων κομματιών (όσους έχουν απομείνει απ' αυτούς φυσικά...) Αυτό το άλμπουμ θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κανείς από μια προσπάθεια διασκευών. Οι Krokus καλούν κάθε πραγματικό φίλο του rock n' roll σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο. Εγώ ήδη τους ακολουθώ (ξανά)...

Track List:

01. N.I.B. (Black Sabbath Cover) 
02. Tie Your Mother Down (Queen Cover)
03. My Generation (The Who Cover) 
04. Wild Thing (The Troggs Cover) 
05. Rock'n Roll (Led Zeppelin Cover) 
06. The House Of The Rising Sun (The Animals Cover)
07. Rockin' In The Free World (Neil Young Cover)
08. Gimme Some Lovin' (Spencer Davis Group Cover)
09. Whole Lotta Love (Led Zeppelin Cover)
10. Summertime Blues (Eddie Cochran Cover)
11. Born To Be Wild (Steppenwolf Cover)
12. Quinn The Eskimo (Bob Dylan Cover)
13. Jumpin' Jack Flash (The Rolling Stones Cover)
14. Βack Seat Rock n' Roll

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 10>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...