Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Τhe Cranberries - In The End [2019]


ΤHE END λοιπόν για τους Cranberries, oι οποίοι τιμώντας τη μνήμη της 
Dolores O' Riordan, κυκλοφόρησαν το ύστατο άλμπουμ τους, περίπου 16 μήνες μετά τον θάνατό της. Το In The End αποτελεί μια προσπάθεια πολύ κοντινή μ' αυτή των Queen και το Made In Heaven, δηλαδή ένα άλμπουμ προϊόν συρραφής ημιτελών demos...




{Ακόμα και αν το ταξίδι τελειώσει, θα υπάρχει πάντα ένας τρόπος να ζήσουμε}



Τα εναπομείναντα μέλη του ιρλανδέζικου γκρουπ, 
Noel και Mike Hogan μαζί με τον Fergal Lawler, κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια δουλειά η οποία είχε αρχίσει με τη Dolores, τον Μάιο του 2017. Το υλικό -όπως αποδεικνύεται- ήταν αξιόλογο και με την υποστήριξη της οικογένειας O' Riordan, αλλά και του παραγωγού των μεγάλων άλμπουμ τους, Stephen Street, πήρε «σάρκα και οστά».

Και σ' αυτή τη δουλειά οι Cranberries παραμένουν εξαιρετικά ευέλικτοι. Αλλοτε μελωδικοί και pop, άλλοτε πιο alternative, μας ταξιδεύουν στα πρώτα βήματά τους και το Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? του 1992, από το εναρκτήριο κιόλας κομμάτι τους All Over Now με τις έντονες Cure καταβολές να κυριαρχούν.


Η εύθραυστη, εκλεπτυσμένη χροιά της Dolores και οι κλασικές επαναλαμβανόμενες ρίμες της (έχει γράψει όλους του στίχους και μαζί με τον Noel Hogan, τη μουσική) πλημμυρίζουν τον ακροατή με... παρελθόν και συγκίνηση, μέσα από ένα άλμπουμ που δε θα μπορούσε να μην «κουβαλά» φορτία συναισθημάτων και αναμνήσεων.

Από το σκοτεινό, καταθλιπτικό Lost, το γκρουπ θα μας μεταφέρει στο χαρούμενο Got, στο κλασικό για τον ήχο των Cranberries, mid tempo, Wake Me When It's Over, στο προσωπικό Crazy Heart, αλλά και στο... προφητικό ακροτελεύτιο In the End, με τη Dolores να τραγουδά «Δεν μπορούν ποτέ να πάρουν το πνεύμα σας», υπενθυμίζοντάς μας ότι ακόμα και αν το ταξίδι τελειώσει, θα υπάρχει πάντα ένας τρόπος να ζήσουμε· δεν υπάρχει τέλος σε μια διαχρονική κληρονομιά.

Τα μέλη των Cranberries τιμούν τη Dolores και την ιστορία τους με ένα σεμνό, τρυφερό άλμπουμ το οποίο ξεπήδησε μέσα από θλίψη και τεράστιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την παραγωγή. Το ιρλανδικό γκρουπ άφησε το στίγμα του στον σκληρό ήχο έστω κι αν ποτέ δεν αποτέλεσε... ορκισμένο μέλος του. Η ζωή συνεχίζεται και οι Cranberries θα παραμείνουν για πάντα εκεί, σε μια φωτεινή γωνιά της μουσικής, περιμένοντας κάθε γενιά μουσικόφιλων να τους ανακαλύψει. Το... τίμημα της αθανασίας...

Τα κομμάτια:

1. All Over Now 4:16 
2. Lost 4:00 
3. Wake Me When It's Over 4:12 
4. A Place I Know 4:26 
5. Catch Me If You Can 4:38 
6. Got It 4:02 
7. Illusion 4:07 
8. Crazy Heart 3:25 
9. Summer Song 3:34 
10. The Pressure 3:22 
11. In the End 2:57
THE SHADOW
Aξιολόγηση: 7>10









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...