Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

«Εφυγε» στα 75 του ο σπουδαίος Ken Hensley

 

MIA MEΓΑΛΗ μορφή του ροκ, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να γιγαντωθούν οι Uriah Heep, ο Ken Hensley, έφυγε από τη ζωή στα 75 χρόνια του, σκορπίζοντας τη θλίψη στον χώρο του σκληρού ήχου. Το ευρύ κοινό τον γνώρισε μέσα από την ερμηνεία του Lady In Black, όμως ο βρετανός μουσικός ήταν πολλά παραπάνω...









Τα θλιβερά νέα διαδόθηκαν από τον αδερφό του Trevor σε μια ανάρτηση στο Facebook. «Το γράφω με βαριά καρδιά για να σας ενημερώσω ότι ο αδερφός μου Ken Hensley πέθανε ειρηνικά την Τετάρτη το απόγευμα. Η όμορφη σύζυγός του Μόνικα ήταν στο πλευρό του και παρηγορούσε τον Κεν στα τελευταία του λεπτά μαζί μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα αποτεφρωθεί σε μια ιδιωτική τελετή στην Ισπανία και καταλήγοντας «Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω», ενισχύοντας τις υποψίες για εμπλοκή του καλλιτέχνη με τον κορωνοϊό.

Γεννημένος στο Plumstead 
στις 24 Αυγούστου 1945, ο Kenneth William David Hensley, αρχικά ως κιμπορντίστας, έγινε μέλος των The Gods (γκρουπ του μελλοντικού κιθαρίστα Rolling Stones, Mick Taylor). Εντάχθηκε από τον Mick Box και τον David Byron στο συγκρότημα Spice τον Φεβρουάριο του 1970 και λίγο αργότερα θα μετονομαστούν στο θηρίο, Uriah Heep.

«Ηχογραφήσαμε το μισό Very‘ Eavy… Very ’Umble, όταν αποφασίσαμε ότι τα πλήκτρα θα ενίσχυαν τον ήχο μας», θυμάται ο Mick Box. «Είδα πολλές δυνατότητες στη μπάντα για να κάνω κάτι πολύ διαφορετικό», θυμάται ο Hensley, ο οποίος έγραψε και συνέγραψε τα περισσότερα τραγούδια των Uriah Heep μέχρι την αποχώρησή του από το συγκρότημα το 1980, συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων επιτυχιών, Easy Livin', Stealin', Lady In Black και Free Me .

Εγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος, Easy Livin' από το άλμπουμ  Demons And Wizards του 1972, σε μόλις 15 λεπτά. 

«Είχε τον ενθουσιασμό γραμμένο παντού», θυμάται ο Mick Box. «Ο ήχος της κιθάρας του ήταν φανταστικός, ήταν τόσο μπροστά, και επιθετικός και τρελός. Ο τίτλος του κομματιού προήλθε από μια συνομιλία που είχαμε στο βαν».

«Υπήρχε μια μαγεία σε αυτόν τον συνδυασμό ανθρώπων που δημιούργησαν τόση ενέργεια και ενθουσιασμό», θα πει αργότερα ο Ken Hensley. «Όλοι θέλαμε το ίδιο πράγμα, όλοι ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε τις ίδιες θυσίες για να το επιτύχουμε και όλοι ήμασταν πολύ αφοσιωμένοι. Δεν υπήρχε τίποτα ανάμεσα από εμάς και τη μουσική».

Ο Hensley ηχογράφησε 13 στούντιο άλμπουμ με τους Uriah Heep πριν αποχωρήσει από το συγκρότημα τον Σεπτέμβριο του 1980 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Conquest . Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το τρίτο σόλο άλμπουμ του, Free Spirit.

Kαλό ταξίδι τεράστιε Ken!

ΤΗΕ SHADOW








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...