Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Evile - Hell Unleashed [2021]

 

OΚΤΩ χρόνια μετά το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο Skull, οι Εγγλέζοι thrashers, Evile, επιστρέφουν στο προσκήνιο με το Hell Unleashed. Με πολλές αλλαγές και μεγάλο διάστημα αποχής από τη δισκογραφία, η μπάντα που είχε αφήσει κάποτε πολλές υποσχέσεις στο thrash στερέωμα, κυκλοφορεί το πέμπτο άλμπουμ της και σκορπίζει χαμόγελα…






Μια πραγματικά ηχηρή επιστροφή




Οι Evile εμφανίστηκαν δισκογραφικά το 2007 με το Enter The Grave και παραγωγό τον Flemming Rasmussen, ο οποίος είχε υπογράψει τα μεγάλα άλμπουμ των Metallica, Ride The Lighting, Master of Puppets και And Justice For All.

Mε το Infected Nations του 2009, η μπάντα άλλαξε παραγωγό (συνεργάστηκε μέχρι το 2013 με τον Russ Russell) έκανε ευρέως γνωστό το όνομά της, αλλά με το Five Serpent's Teeth του 2011, η στροφή σε πιο εμπορικό ήχο και συνθέσεις, αλλά και η μεγάλη ταύτιση του γκρουπ σ’ εκείνο το σημείο με τους Metallica, χάλασαν κάπως την εικόνα, τουλάχιστον στα… μάτια των παραδοσιακών thrashers.

Με το Skull το 2013 επιχείρησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, όμως κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα σοβαρά προβλήματα, με τον Matt Drake (lead vocals, rhythm guitars) να αποχωρεί από τη μπάντα λόγω προβλημάτων υγείας.

Τη θέση του στην κιθάρα πήρε ο Adam Smith των RipTide, ενώ ο OL Drake, αδερφός του Matt, ανέλαβε και τα φωνητικά. Αποτέλεσμα; Οι Evile επιστρέφουν θεαματικά. «Δεν θα διστάσω να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο Thrash Metal άλμπουμ τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια», θα πει με αρκετή δόση ενθουσιασμού ο OL Drake και θα προσθέσει:

«Εκείνοι που δεν ακολουθούν τους 
Evile μπορεί να παρατηρήσουν μια αλλαγή στα φωνητικά. Ο Matt εγκατέλειψε το συγκρότημα πέρυσι για λόγους υγείας και προσωπικούς λόγους, και αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο ο νέος τραγουδιστής να είναι ένα οικείο πρόσωπο μέσα στο συγκρότημα, οπότε μπήκα στα παπούτσια του αδερφού μου ενώ παρέμεινα στη βασική κιθάρα. Το Evile πρέπει να ακούγεται κακό και το έχουμε επιτύχει περισσότερο αυτή τη φορά με μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση στο «Hell Unleashed».


Και πράγματι, οι Evile εμφανίζονται άκρως αναζωογονημένοι. Αυτή τη φορά είναι πραγματικά… thrash, ενώ προσεγγίζουν πολύ το death metal, κάτι άλλωστε που παραδέχθηκε και ο Ol Drake, μέγας θαυμαστής του Chuck Schuldiner.

Ο Chris Clancy στην παραγωγή κάνει σπουδαία δουλειά, η οποία «μοσχοβολά» από την εμπειρία της Napalm records, κάνοντας τη μπάντα να σαρώνει στο πέρασμά της.

Οι Evile βγάζουν κέφι, μεράκι, δίψα για καλή μουσική. Τα ριφ τους είναι μεν απλοϊκά, αλλά παίρνουν κεφάλια. Drake και Smith είναι απολαυστικοί στις κιθάρες, ο πρώτος δεν υπερβάλει στα φωνητικά, ερμηνεύει τίμια θα έλεγα, ενώ το rhythm section από τους Ben Carter (drums) και Joel Graham (bass) είναι ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ.

Θεωρώ ότι το Hell Unleashed είναι το πιο καλοδουλεμένο άλμπουμ τους -ίσως καλύτερο κι από το Infected Nations. Μέσα του θα απολαύσουμε χορταστικά ριφ, solos που αλλάζουν ρυθμό και μαγεύουν, μελωδίες, αρκετό deathrash, τη διασκευή των Mortician, Zombie Apocalypse, το Disorder που… ακουμπάει στο crossover, το heavy, Control From Above, αλλά και το υπέροχο κλείσιμο με το ομώνυμο Hell Unleashed, ίσως το καλύτερο κομμάτι του άλμπουμ.

Οι Evile επέστρεψαν. Εξομολογούμαι, λέγοντας ότι δεν περίμενα με τίποτα ένα νέο άλμπουμ τους να έχει τόσα πολλά να πει. Υστερα από χρόνια, μιλάει ξανά η ψυχή και η ωριμότητα της μπάντας και αυτό μόνο χαρούμενους μπορεί να μας κάνει.

Τα κομμάτια:

1. Paralysed 05:03
2. Gore (feat. Brian Posehn) 04:49
3. Incarcerated 06:16
4. War Of Attrition 04:26
5. Disorder 04:57
6. The Thing (1982) 04:55
7. Zombie Apocalypse 02:31
8. Control From Above 04:51
9. Hell Unleashed 03:58

The SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...