Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Εφυγε από τη ζωή ο ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts


Ο ΝΤΡΑΜΕΡ των Rolling Stones, Charlie Watts, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και είχε υποβληθεί σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μπάντα τον υπολόγιζε για την επερχόμενη περιοδεία στη Β. Αμερική...








Η εκπρόσωπος του γκρουπ είχε ανακοινώσει στο Twitter ότι ο Watts έπρεπε να ξεκουραστεί και να αναρρώσει: «Ο Charlie υποβλήθηκε σε μια επέμβαση που ήταν απόλυτα επιτυχής, αλλά οι γιατροί του αυτή την εβδομάδα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται ανάπαυση και ανάρρωση».

«Για μια φορά ακόμη, το timing μου ήταν λίγο εκτός λειτουργίας», είχε αστειευτεί ο Watts. «Δουλεύω σκληρά για να είμαι σε φόρμα, αλλά σήμερα δέχτηκα με τη συμβουλή των ειδικών ότι αυτό θα διαρκέσει για λίγο», είχε πει.

Ο ντράμερ Steve Jordan, ο οποίος έπαιζε με τον Richards, θα πάρει τη θέση του Watts για την περιοδεία No Filter που ξεκινά στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ησυχος, κομψά ντυμένος, ο Watts συχνά κατατάσσεται με τους Keith Moon, Ginger Baker και μερικούς άλλους ως κορυφαίος ντράμερ της ροκ, που ξεχώρισε με το ταλαντευόμενο στυλ του. Εντάχθηκε στους Stones στις αρχές του 1963 και παρέμεινε τα επόμενα 60 χρόνια. Εγινε μετά τους Mick Jagger και Keith Richards το μακροβιότερο μέλος της μπάντας.

Ο Watts ήταν ντράμερ της τζαζ στα πρώτα του χρόνια και δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τη μουσική που αγάπησε για πρώτη φορά.

Brown Sugar και Start Me Up μετά το ριφ κιθάρας από τον Richards, παραδόθηκαν στο drumming του Watts για να γίνουν επιτυχίες. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...