Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Απορρίφθηκε η αγωγή Elden κατά των Nirvana

 

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Αύγουστο ο Spencer Elden, το «μωρό» του θρυλικού Nevermind των Nirvana, είχε υποβάλει μήνυση κατά ττης μπάντας και όσων σχετίζονται με αυτό, υποστηρίζοντας ότι η εμβληματική εικόνα του εξωφύλλου είναι παιδική πορνογραφία. Αυτή η αγωγή, τελικά, απορρίφθηκε από τον δικαστή Fernando M. Olguin του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Κεντρική Καλιφόρνια...











Η πολύκροτη υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος για τον 
Elden αφού η νομική ομάδα του απέτυχε να υποστηρίξει την ένσταση σχετικά με την περιουσία των Nirvana. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, η πλευρά Elden έχει περιθώριο έως τις 13 Ιανουαρίου για να επαναλάβει τη μήνυση.

Ο 
Elden ζητεί 150.000 δολάρια από όσους συνδέονται με το συγκρότημα, όπως οι Dave Grohl, Krist Novoselic, Courtney Love, ο φωτογράφος της επίμαχης φωτογραφίας Kirk Weddle, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Nevermind, Robert Fisher, αλλά και «μια σειρά από δισκογραφικές εταιρείες που κυκλοφόρησαν ή διένειμαν το άλμπουμ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες».

Το στρατόπεδο των Nirvana είχε χαρακτηρίσει την αγωγή «μη σοβαρή», υποστηρίζοντας ότι ο 
Elden «πέρασε τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του» και προέβλεψε ότι η αγωγή του «θα αποτύχει επί της ουσίας». Ο Grohl σχολίασε καυστικά: «Κοιτάξτε. Ο Elden έχει τατουάζ "Νevermind". Eγώ δεν έχω...»









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...