Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Νέο κομμάτι από τους Beatles διά μέσου της ΑΙ

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το τελευταίο κομμάτι των Beatles με τίτλο Now And Then. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε ηχογραφηθεί με τη φωνή του Lennon το 1978 και σήμερα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μετετράπη στο νέο single των «σκαθαριών»...






Το Now and Then, χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο τραγούδι των Beatles, μια σύνθεση που περιλαμβάνει επίσης μέρη που έχουν ηχογραφηθεί από τα επιζώντα μέλη Paul McCartney και Ringo Starr, καθώς και από τον, εκλιπόντα πλέον, George Harrison.

«Εκεί ήταν, η φωνή του John, κρυστάλλινη και καθαρή», ανέφερε ο McCartney προσθέτοντας: «Είναι αρκετά συναισθηματικό. Παίζουμε όλοι σε αυτό. Είναι μια γνήσια ηχογράφηση των Beatles». Οπως δήλωσε: «Το 2023 να δουλεύουμε ακόμα πάνω στη μουσική των Beatles και να ετοιμαζόμαστε να κυκλοφορήσουμε ένα νέο τραγούδι που το κοινό δεν έχει ακούσει, νομίζω ότι είναι κάτι συναρπαστικό».

Το «Now and Then» χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο Λένον ηχογράφησε ένα demo στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου δολοφονήθηκε το 1980. Οι Beatles διαλύθηκαν το 1970 ενώ ο George Harrison πέθανε από καρκίνο το 2001.

Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του, η χήρα του Lennon, Yoko Ono, παρέδωσε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος μια σειρά ηχογραφήσεων που περιλάμβανε το «Now and Then», με τους εναπομείναντες Beatles να προσθέτουν τα δικά τους μέρη σε αυτό.

Ωστόσο, οι τεχνολογικοί περιορισμοί σήμαιναν ότι τα φωνητικά και το πιάνο του Lennon δεν μπορούσαν να διαχωριστούν ώστε να παραχθεί η καθαρή μίξη που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το τραγούδι.

Η ιδέα να αναβιώσει το κομμάτι προέκυψε από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Peter Jackson το 2021 με τίτλο «The Beatles: Get Back», η οποία είχε καταφέρει να απομονώσει τα όργανα και τα φωνητικά χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

«Ηταν η πιο κοντινή στιγμή που θα έρθουμε ποτέ στο να τον έχουμε πίσω στο στούντιο, οπότε ήταν πολύ συναισθηματικό για όλους μας», δήλωσε ο Starr, αναφερόμενος στον Lennon. «Ηταν σαν να ήταν ο John εκεί, ξέρετε».






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...