Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Disturbed - Immortalized [2015]


ΥΣΤΕΡΑ από πέντε χρόνια οι Disturbed επέστρεψαν με το 6ο άλμπουμ τους, το Immortalized. «Αυτό το άλμπουμ έχει το δύσκολο καθήκον να δικαιολογήσει την απουσία μας, δίνοντας στους οπαδούς μας κάτι που να αξίζει το χρόνο που περάσαμε μακριά τους. Ελπίζουμε να το καταφέρει», είχε δηλώσει η μπάντα και πλέον ήρθε η ώρα για να δούμε τι τελικά ισχύει...





Ο David Draiman κρατά όλα τα μέλη της μπάντας κοντά του και μοιραία, με το πρώτο άκουσμα, ο ακροατής λαμβάνει την ομοιογένεια που βγάζει το Immortalized, καλύπτοντας επιδέξια την πενταετή δισκογραφική αποχή των Disturbed, η οποία δε φαίνεται στο άλμπουμ. Τα κοφτά ριφ και φωνητικά βρίσκονται «εκεί», ο τσαμπουκάς υπάρχει και οι συνθέσεις μπορεί να μην είναι κάτι το... ανεπανάληπτο, όμως «κόβουν» σαν ξυράφι. Η επιθετικότητα του γκρουπ ισορροπεί, άλλοτε με μελωδικές ερμηνευτικές παρενθέσεις όπως στο The Vengeful One, άλλοτε με διάφορα τρικ με τα keys (Open Your Eyes) και άλλοτε με μπιτάκια και πιο hard rock φιλοσοφία, όπως στο ιδιαίτερο The Light.
Aπό το What Are You Waiting For η μπάντα λοξοκοιτάζει στο παρελθόν της και μας χαρίζει τους παλιούς «αδίστακτους» Disturbed, ενώ το άλμπουμ ανεβαίνει αισθητά και ποιοτικά με την πάροδο των κομματιών, τα οποία βγάζουν φρεσκάδα, κέφι και σε πολλά σημεία μεταδίδουν στον ακροατή αυτή την καλή διάθεση που υπήρξε στο στούντιο. Κορυφαία στιγμή θα χαρακτήριζα τη διασκευή του θρυλικού The Sound of Silence των Paul Simon και Art Garfunkel. Αν και το κομμάτι δεν έχει καμία επαφή με τα δεδομενα των Disturbed, το αποτέλεσμα μαγεύει. Η ενορχήστρωση είναι πραγματικά σαγηνευτική και ο Draiman ερμηνεύει όπως ποτέ ξανά, βγάζοντας ένα φωνητικό εύρος που εκπλήσσει ευχάριστα.

Οι Disturbed καταδεικνύουν ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και δεν επέστρεψαν για να βγάλουν κάποια χρήματα παραπάνω. Η πενταετής αποχή, δείχνει πως έδρασε αναζωογονητικά στη μπάντα. ΟΚ, δε μείναμε με ανοικτό το στόμα, αλλά το Immortalized είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ που «επιβάλλεται» να βρεθεί, τουλάχιστον, στη δισκοθήκη κάθε οπαδού αυτού του μεγάλου συγκροτήματος.


Η tracklisting:

1. The Eye of the Storm (prelude) 1:20
2. Immortalized 4:17
3. The Vengeful One 4:12
4. Open Your Eyes 3:57
5. The Light 4:16
6. What Are You Waiting For 4:03
7. You're Mine 4:55
8. Who 4:46
9. Save Our Last Goodbye 4:59
10. Fire It Up 4:05
11. The Sound of Silence 4:08
12. Never Wrong 3:33
13. Who Taught You How to Hate 4:57

Total length: 00:53:28

THE SHADOW
Αξιολόγηση 7>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...