Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Bohemian Rhapsody [Queen] 1975


ΣΗΜΕΡΑ θα «ταξιδέψουμε» στο 1997 για να συναντήσουμε μία από τις πιο ιδιαίτερες διασκευές. Η Ισπανίδα υψίφωνος, Montserrat Caballé, έχοντας συγκεντρώσει μία πλειάδα κομματιών, τα οποία έχει τραγουδήσει με φίλους καλλιτέχνες, από διαφορετικά είδη μουσικής, συμπεριλαμβάνει στο άλμπουμ της, Friends For Life, το θρυλικό Bohemian Rhapsody των Queen. Μόνο που σ' αυτή την προσπάθεια, τη συνοδεύει ο Bruce Dickinson...




Caballé, έχοντας συνεργαστεί με τον Freddie Mercury για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης του 1992, για το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, το Barcelona, θέλει να αφιερώσει ένα κομμάτι στον πρόωρα χαμένο φίλο της από τον ιό του AIDS. Το κομμάτι είναι το Bohemian Rhapsody, όμως η επιλογή της ξαφνιάζει. Θέλει για παρτενέρ της τον τραγουδιστή των Iron Maiden, Βruce Dickinson.
Eκείνος, μεγάλος θαυμαστής των Queen και φυσικά του Mercury, δέχεται να πάρει μέρος σε ένα άκρως επικίνδυνο «πείραμα», το οποίο μπορεί να εκθέσει ανεπανόρθωτα, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την Ισπανίδα σταρ της όπερας. H διασκευή παίρνει σύντομα «σάρκα και οστά», κυκλοφορεί μέσα από το άλμπουμ της Caballé και, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που φρίττουν από το αποτέλεσμα, το κοινό αγκαλιάζει το κομμάτι και απογειώνει σε πωλήσεις τον δίσκο (ο οποίος περιέχει και το One Life, One Soul των Gotthard).

To Bohemian Rhapsody έχει διασκευαστεί από δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα, ακόμη και από τα Muppets το 2009. To 1995, και οι Dream Theater μέσα από το ΕΡ, Change Of Seasons, συμπεριέλαβαν ένα απόσπασμα του κομματιού των Queen στο «ποτ πουρί» The Big Medley, μαζί με άλλα, όπως των Pink Floyd, των Genesis κ.α.

Απολαύστε τον Dickinson με την Caballé, τους Dream Theater και την πάντα ξεκαρδιστική εκδοχή των Muppets, αλλά και την αξέχαστη σκηνή στην ταινία Wayne's World του 1992:








Kαι η πρωτότυπη εκτέλεση:



THE SHADOW






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...