Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Trivium - Silence In The Snow [2015]


ΕΒΔΟΜΟ χτύπημα για τους Αμερικανούς Trivium, αποτελεί το Silence In The Snow, με το οποίο η υπέροχη αυτή μπάντα επιχειρεί να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο κοινό και ίσως νεότερο ηλικιακά. Το metalcore και οι τσαμπουκαλεμένες ερμηνείες «διπλώνονται» σαν τα καλοκαιρινά μας ρούχα και μπαίνουν στη ντουλάπα. Για πόσο; Οι πωλήσεις θα το δείξουν...




Τα... πρώτα σκάγια με πήραν από το προηγούμενο άλμπουμ, το Vengeance Falls του 2013, όταν ο Μatt Heafy άρχισε να «τροχίζει» το φωνητικό στυλ του, εγκαταλείποντας τις πολλές πολλές «καφρίλες». Οταν την παραγωγή του νέου άλμπουμ ανέλαβε ο Michael Baskette των Alter Bridge, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Και δυστυχώς, οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν με το άκουσμα του Silence In The Snow, στο οποίο το alternative στοιχείο ενισχύεται υπερβολικά με στόχο το άλμπουμ να αρέσει σε όλους.
Ετσι, αντί για τους «αδίστακτους» Trivium του Shogun ή του In Waves και του The Crusade, ο ακροατής «γεύεται» ένα άνοστο σύνολο από το οποίο διασώζονται -ευτυχώς- αρκετές καλές επί μέρους εξάρσεις. Στο ομώνυμο κομμάτι, Silence Ιn Τhe Snow, ακούς πολύ Alter Bridge, μαζί με το χαρακτηριστικό «πιστολίδι» των παλιών Trivium, όμως με... άσφαιρα συνθετικά πυρά. Το Blind Leading the Blind «πνίγεται» στη μελωδία με ωραία κιθαριστικά solos, όμως λείπει το «γρέζι», τα ριφ που καθόριζαν τις συνθέσεις τους και η ερμηνεία του Heafy, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «κοριτσίστικη» για τα δεδομένα της μπάντας. Dead and Gone, Rise Above the Tides, The Thing That's Killing Me είναι σίγουρα οι χειρότερες στιγμές του άλμπουμ, ενώ το Until the World Goes Cold, δείχνει ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς, με ριφ και ντραμς που μπορούν να ισοπεδώσουν χωριό ολόκληρο, αλλά και αυτά χάνονται πάλι μέσα στην υπερβολική alternative-ίλα και την εφηβική ερμηνεία που παραπέμπει πολλές φορές ακόμη και σε Tokyo Hotel...

Φλύαρο και άνευρο είναι το The Ghost That's Haunting You και το Pull Me from the Void παρά τη Sabbath-ική προσέγγιση έχει αδύναμη σύνθεση την οποία σώζουν τα επί μέρους ξεσπάσματα. Το Beneath the Sun αποτελεί τη δεύτερη καλή στιγμή του άλμπουμ, με το γκρουπ να θυμάται για λίγο τον παλιό καλό εαυτό του, με πιο τσαμπουκαλεμένη ερμηνεία, όπως αρμόζει στο στυλ του, ενώ το  Breathe in the Flames κλείνει τον δίσκο με γεύση Metallica, χωρίς να κάνει τη διαφορά.

Συμπερασματικά, το Silence Ιn Τhe Snow είναι απλά ένα καλό άλμπουμ, που δεν απευθύνεται στους πιστούς οπαδούς του γκρουπ. Οι Trivium θέλουν να διευρύνουν το κοινό τους, όμως αυτή η στρατηγική μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ και να χάσουν και το ήδη υπάρχον. Το ότι οι Beaulieu, Gregoletto και Madiro είναι σπουδαίοι μουσικοί, κρατά το άλμπουμ σε καλό επίπεδο, αλλά δε σώζει το σύνολο από το οποίο απομονώνουμε ΜΟΝΟ τα εξαιρετικά ξεσπάσματά του και τίποτ' άλλο.


H tracklisting:

1. Snøfall 1:28
2. Silence Ιn Τhe Snow 3:40
3. Blind Leading the Blind 4:25
4. Dead and Gone 3:46
5. The Ghost That's Haunting You 4:09
6. Pull Me from the Void 3:53
7. Until the World Goes Cold 5:21
8. Rise Above the Tides 3:54
9. The Thing That's Killing Me 3:30
10. Beneath the Sun 3:56
11. Breathe in the Flames 5:11


Total length: 43:13

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 6>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...