Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: W.A.S.P. - Golgotha [2015]


ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ διάθεση, οι WASP επιστρέφουν στο δισκογραφικό προσκήνιο με το 15ο άλμπουμ τους, Golgotha, ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια «ανομβρίας» και πάλης του Blackie Lawless με τους «δαίμονές» του, η οποία βρήκε... νικητή τον σπουδαίο 59χρονο, πλέον, καλλιτέχνη. Τώρα, αν αυτό είναι καλό για εμάς, θα το δείξει η πορεία...



Οι WASP είπαν «αντίο» στον επί οκταετία ντράμερ τους, Mike Dupke, με την ολοκλήρωση του άλμπουμ και εγκαινίασαν τη συνεργασία τους με τη Napalm Records, την ώρα που ο Blackie Lawless, «επανεκκίνησε» τα «πιστεύω» του, δηλώνοντας πλέον «χριστιανός ξανά». Θα αναρωτηθείτε, «τι μας ενδιαφέρουν τα "πιστεύω" τού καθενός, εμείς μουσική θέλουμε να ακούμε». Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως -ειδικά όταν μιλάμε για καλλιτέχνες- το αποτέλεσμα μιας δουλειάς, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα βιώματα του εκάστοτε δημιουργού.

Ετσι, λοιπόν, οι WASP έρχονται με το Golgotha να μας τραγουδήσουν για τις θρησκευτικο-κοινωνικές ανησυχίες του αρχηγού τους, με το παλιό, γνώριμο ύφος τους και περισσότερη καλή διάθεση, η οποία μεταφράζεται είτε σε rock n' roll «ενέσεις» και υπέροχες μελωδίες, είτε, όμως, και σε υπερβολικά... ανάλαφρη συνθετική δημιουργία, που αγγίζει τα όρια του «radio friendly».

Ο... καλός μας Blackie, κρατά την απαραίτητη... αγριάδα, όμως έχει «γλυκάνει» αρκετά τις συνθέσεις, κάτι που αναμένεται να μαγνητίσει περισσότερο κόσμο από τον χαρντ ροκ «πλανήτη». Ετσι, το Scream ανοίγει εξαιρετικά το άλμπουμ, ταυτίζοντας την οργή με ένα πιασάρικο ρεφρέν, ενώ αμέσως μετά έρχεται το «ξεκούραστο» Last Runaway με ύφος που θα μπορούσε κάλλιστα να ερμηνεύσει ο μέγας Bruce Springsteen. Στο Golgotha θα ακούσουμε κομμάτια όπως το ροκ εν ρολ - AC/DC, Shotgun, το πολύ Maiden-ικό και υπέροχο Slaves of the New World Order, το σαφώς πιο μέταλ, Fallen Under ή το «φορτισμένο» συναισθηματικά mid tempo, Miss You, με τον Blackie να τραγουδά «Oh god i miss you / Tell me can you hear me / Oh god I miss you / Can't scream and I can't speak / Show me now/ Will I ever be free / From you».

Πανέμορφα ρεφρέν και κουπλέ, τα οποία «ντύνουν» τα μαγικά κιθαριστικά solos του Doug Blair, περιγράφουν το γενικό πλαίσιο του άλμπουμ, ενώ ο Lawless, δείχνει πως έχει αποκτήσει ξανά κίνητρο. Σίγουρα, το Golgotha, θα διχάσει τους οπαδούς των WASP: άλλοι θα το βρουν πολύ εμπορικό και «έξω από τα νερά» της μπάντας (και θα 'χουν δίκιο), άλλοι θα βρουν σε μεγάλες ποσότητες τους παλιούς WASP, όχι πια ως... αφιλόξενους και σκοτεινούς, αλλά ως εξαιρετικούς «οικοδεσπότες» μιας καινούριας γενειάς μεταλάδων (και θα 'χουν δίκιο). Προσωπικά, χωρίς -φυσικά- να θεωρώ το άλμπουμ ένα από τα καλύτερά τους, θα «υποχρεωθώ» να βάλω ξανά το χέρι στην τσέπη...


H Tracklisting:

1. Scream 4:55
2. Last Runaway 5:20
3. Shotgun 6:08
4. Miss You 7:42
5. Fallen Under 4:57
6. Slaves of the New World Order 7:45
7. Eyes of My Maker 5:01
8. Hero of the World 4:52
9. Golgotha 7:37


Total length: 55:00

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...