Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αυτοκτόνησε ο Keith Emerson των Εmerson Lake & Palmer [repost]


ΝΕΚΡΟΣ σε ηλικία 72 ετών βρέθηκε στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ο κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος της σπουδαίας βρετανικής progressive rock μπάντας, Emerson Lake & Palmer, ο Keith Emerson (εικονίζεται στο μέσον της φωτογραφίας). Η αστυνομία έκανε αρχικά λόγο για πυροβολισμό στο κεφάλι, με τις ενδείξεις να συγκλίνουν στην αυτοκτονία. Τελικά, οι αρχές αποφάνθηκαν πως ο καλλιτέχνης έθεσε μόνος του τέρμα στη ζωή του...




O Keith Emerson, έπασχε από μια εκφυλιστική πάθηση των νεύρων του δεξιού του χεριού, αναγκάζοντάς τον να χρησιμοποιεί πλέον, μόνο οκτώ δάκτυλα, κάτι που φαίνεται ότι τον είχε οδηγήσει σταδιακά στην κατάθλιψη. Πριν από έξι χρόνια είχε χειρουργηθεί στο παχύ έντερο. Hδη τα προβλήματα είχαν συσσωρευθεί με την κατάχρηση του αλκοόλ. «Δε με εκπλήσσει αυτή η κατάληξη. Δυστυχώς. Πάλευε μόνος απέναντι στην κατάθλιψη», τόνισε ο Greg Lake.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης θεωρούνταν ως ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς στην ιστορία του progressive rock. Ο Carl Palmer, ντράμερ της μπάντας δήλωσε: «Ο Keith ήταν μια ευγενική ψυχή και η αγάπη και το πάθος του για την ερμηνεία του ως κιμπορντίστας, θα μείνει ανέγγιχτη στα χρόνια που θα έρθουν. Ήταν πρωτοπόρος και εφευρετικός, όσα έκανε άγγιξαν τον κόσμο της rock, της jazz και της κλασικής μουσικής».

Οι ELP διαλύθηκαν τον Δεκέμβριο του 1979. Επανενώθηκαν το 1991 κυκλοφορώντας το 1992 το άλμπουμ Black Moon, ενώ τελευταία τους προσπάθεια ήταν το 1994 με το In The Hot Seat.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...