Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Soul Asylum - Change Of Fortune [2016]


ΥΠΑΡΧΟΥΝ τρεις περίοδοι των Soul Asylum. H προ Grave Dancers Union, η Grave Dancers Union period, η οποία περιλαμβάνει και το άλμπουμ Let Your Dim Light Shine και η μετέπειτα περίοδος, η οποία περικλείει, αποχωρήσεις και τον θάνατο του μπασίστα της μπάντας, Karl Mueller από καρκίνο του λάρυγγα. Κι όμως, ο Dave Pirner, πιστεύει πως οι Soul Asylum μπορούν να υπάρξουν σήμερα...







{Οι Soul Asylum μοιάζουν με ένα στοιχειό που παλεύει να βρει χώρο και ύπαρξη στις μέρες μας}


Aπό το 1981 όταν και οι φίλοι και συμμαθητές Dan Murphy, Karl Mueller και Dave Pirner, δημιούργησαν τους Loud Fast Rules, μέχρι τη μετονομασία τους το 1983 και τα πέντε άλμπουμ που ακολούθησαν έως τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους, το Grave Dancers Union, οι Soul Asylum έμοιαζαν και ακούγονταν σαν μια πανκ μπάντα, τουλάχιστον στα δύο πρώτα άλμπουμ τους.

Αν θεωρήσουμε ότι η στροφή στο alternative είχε ξεκινήσει πιο νωρίς, στο Grave Dancers Union του 1992, το γκρουπ -μέσα στον χαμό του grunge- έφτασε σε δυσθεώρητα εμπορικά ύψη και διατηρήθηκε και στο επόμενο Let Your Dim Light Shine, πριν αρχίσει η καθοδική πορεία και ο χαμός του Karl Mueller μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ Τhe Silver Lining το 2006.


Ο Dan Murphy, βασικός κιθαρίστας της μπάντας και συνιδρυτής της, έμεινε στο γκρουπ μέχρι και το Delayed Reaction, όταν και αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και το κατάστημα με αντίκες που διατηρεί. Ετσι, ο Pirner έμεινε μόνος, ξαναστήνοντας ουσιαστικά τη μπάντα από το μηδέν και έτσι φέτος μάς παρουσιάζει το Change Of Fortune.


Ουσιαστικά, ένα... προσωπικό άλμπουμ, με πολύ και συμπαθητικό alternative (αναμενόμενο) όπως αυτό που ακούμε στο Supersonic, κάποιες ενέσεις grunge με πολύ AC/DC (Can't Help It), αλλά και βαριά ριφ που τείνουν να χαρακτηριστούν... μέταλ (Make it Real). Το Change Of Fortune δεν ήρθε για να ταράξει τα νερά, σε καμία περίπτωση. Είναι ένα εύπεπτο μεν, περιποιημένο άλμπουμ δε, που επ ουδενί δεν παραπέμπει σε Soul Asylum της δοξασμένης εποχής, πλην του τίτλου στο εξώφυλλο. Υστερα από τόσες περιπέτειες, αλλαγές μελών, αλλά και μουσικών κατευθύνσεων σε μια τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια ζωής, η μπάντα του Pirner μοιάζει με ένα στοιχειό που παλεύει να βρει χώρο και ύπαρξη στις μέρες μας. Δύσκολο εγχείρημα, ειδικά όταν προσπαθείς (;) μόνος...


Η tracklisting:

1. Supersonic
2. Can't Help It
3. Doomsday
4. Ladies Man
5. Moonshine
6. Make it Real
7. When I See You
8. Dealing
9. Don't Bother Me
10. Morgan's Dog
11. Change of Fortune
12. Cool

THE SHADOW

Αξιολόγηση: 4>10 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...