Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Place Vendome - Close To The Sun [2017]


H ΠΟΡΕΙΑ του Μichael Kiske στο παγκόσμιο metal στερέωμα δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Γερμανός τραγουδιστής που μεγαλούργησε με τους Helloween, παρά τις δεκάδες guest συμμετοχές του σε άλμπουμ και το «πείραμά» του με τους Unisonic, δείχνει να κατασταλάζει στους Place Vendome, oι οποίοι εμφανίζονται φέτος με το 4ο άλμπουμ τους, Close To The Sun. Για μια φορά ακόμη ο Kiske έχει καλέσει σπουδαίους καλλιτέχνες να τον συντροφέψουν σε ακόμη ένα μελωδικό ταξίδι...







{Το μελωδικό power metal αποκτά ακόμη ένα μικρό κόσμημα στην ένδοξη ιστορία του}


Εχοντας στο πλευρό του, άξιο συμπαραστάτη του, τον 
Dennis Ward, o οποίος εκτός από το μπάσο, έχει αναλάβει και την εξαιρετική παραγωγή του άλμπουμ, ο Κiske έχει προσθέσει πολλές κιθαριστικές εκπλήξεις στα κομμάτια, όπως τον Gus G. στο Light Beyond The Dark και τον Kai Hansen στα Riding The Ghost και Across The Times. Από 'κει κι έπειτα θα συναντήσουμε τον Michael Klein στα Yesterday Is Gone, Distant Skies, Strong και Breathing, τον Alfred Koffler στο Welcome To The Edge, τον Magnus Karlsson στο Falling Star, τον Simone Mularoni στο Hearafter και τον Mandy Meyer στο Helen. Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τη δουλειά του μόνιμου κιθαρίστα του γκρουπ, Uwe Reitenauer.

Κι όταν μεταφερθούμε στους καλλιτέχνες που έγραψαν τα κομμάτια τότε θα συναντήσουμε ακόμη μία έκπληξη με ονόματα όπως οι Magnus Karlsson, Alessandro Del Vecchio, Jani Liimatainen (Cain's Offering, ex-Sonata Arctica), Olaf Thorsen (Vision Divine, Labyrinth), Fabio Lione (Vision Divine, Angra, ex-Labyrinth, ex-Rhapsody of Fire), Simone Mularoni (DGM), Mike Palace and Aldo Lonobile (Secret Sphere).



Οπως γίνεται αντιληπτό, το δυνατο σημείο του 
Close To The Sun είναι οι power μελωδίες και τα πανέμορφα κιθαριστικά solos, για μια φορά ακόμη, τα οποία «ντύνουν» τόσο επιδέξια και μαεστρικά τα πλήκτρα του Gunter Werno, που σε πολλά σημεία «ταυτίζονται» με αυτά των Symphony X. Για μια φορά ακόμη το μελωδικό power metal αποκτά άλλο ένα μικρό κόσμημα στην ένδοξη ιστορία του με το Close To The Sun, το οποίο βγάζει έντονα συναισθήματα, ομορφιά, τέχνη και τεχνική, με τον Kiske να απλώνει ξανά την ευρεία φωνητική παλέτα του και να συναρπάζει.

Τέτοια άλμπουμ με τη συμμετοχή τόσων πολλών καλλιτεχνών κρύβουν πολλούς κινδύνους, με πρώτο και... καλύτερο, αυτόν της συνοχής. Ομως, Kiske και Ward έχουν την πείρα και την αξία να διαχειριστούν αυτού του τύπου τα project και να παρουσιάσουν ένα «δεμένο» αποτέλεσμα, από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Μελωδικό hard rock, power εξάρσεις, θανατηφόρες μελωδίες και solos που προκαλούν ρίγος, πιασάρικα ρεφρέν, «σκοτεινές» παρενθέσεις, ερμηνείες που συγκλονίζουν, αλλά και μια διασκευή (Hereafter) που «τσακίζει κόκκαλα», συνοψίζουν περίπου όλα όσα θα συναντήσει ο ακροατής σ' αυτό το άλμπουμ. Οι Place Vendome παρουσιάζουν ακόμη μία δουλειά επιπέδου που αξίζει της προσοχής, ειδικά αυτών που ελκύονται από τις δυνατές μελωδίες και τις υπέροχες φωνές.

Track List:


1. Close To The Sun (4:32)
2. Welcome To The Edge (4:30)
3. Hereafter (4:26) [DGM cover]
4. Strong (4:49)
5. Across The Times (4:51)
6. Riding The Ghost (3:57)
7. Light Before The Dark (4:11)
8. Falling Star (4:50)
9. Breathing (4:43)
10. Yesterday Is Gone (4:33)
11. Helen (5:00)
12. Distant Skies (5:28)
13. Strong (Orchestral Version) (Japan Bonus Track) (3:19)

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 9>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...