Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Black Star Riders - Heavy Fire [2017]


TΡΙΤΗ προσπάθεια αποτελεί το Heavy Fire των 
Black Star Riders του Scott Gorham, της συνέχειας της κληρονομιάς των Thin Lizzy. Δύο χρόνια μετά το εξαιρετικό The Killer Instinct, το γκρουπ επιστρέφει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, αλλά στρίβοντας το τιμόνι από τη hard rock διαδρομή, σε πιο heavy rock λεωφόρους...





{Το Heavy Fire έχει βάθος, ουσία, εύρος και φρέσκες συνθέσεις}


Ο 
Nick Raskulinecz (Rush, Danzig, Death Angel και Apocalyptica) επιτυγχάνει ξανά μια εξαιρετική παραγωγή, κάνοντας ακριβώς ό,τι χρειάζεται γα να τονιστεί το νέο στυλ του γκρουπ σ' αυτό το άλμπουμ. Φτάνει, όμως, μόνο αυτή; Σίγουρα όχι.

Οι Black Star Riders αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το καλούπι των Thin Lizzy και παρουσιάζουν ένα πολυεπίπεδο heavy hard άλμπουμ, στο οποίο οι Gorham και Damon Johnson οργιάζουν στις κιθάρες, με solos, ριφ και δισολίες από... τα μακρινά 70's.

Στο Heavy Fire θα συναντήσουμε συσσωρευμένη ενέργεια, μεράκι και πείρα δεκαετιών, μέσα σε κομμάτια που χαρίζουν πλουσιοπάροχα ριφ και ψαγμένες ενότητες, όπως στο εναρκτήριο, ομώνυμο Heavy Fire. Θα ακούσουμε το πιασάρικο, μα καθόλου εμπορικό, When the Night Comes In με υπέροχη δομή και λαχταριστά backing vocals.


Θα απολαύσουμε (με όλη τη σημασία της λέξης) το heavy - rock n' roll, Who Rides the Tiger, με ξέφρενες κιθάρες και κατά την άποψή μου ό,τι καλύτερο θα ακούσουμε στο άλμπουμ από τη συνεργασία των Gorham / Johnson. Οι μελωδίες θα έρθουν μαζί με το cool, Testify or Say Goodbye, που ρέει σαν κρυστάλλινο νερό, ενώ στο Thinking About You Could Get Me Killed, η επιβλητική εναρκτήρια μπασογραμμή του Robbie Crane, θα δώσει το σύνθημα για για ένα αλήτικο 3,5λεπτο sleaze κομμάτι, με όλη τη μπάντα να συγχρονίζεται και να παραδίδει μαθήματα ροκ.

Η... αλητεία του προηγούμενου κομματιού θα μπει για λίγο στην άκρη και λίγο πριν από το φινάλε θα ακούσουμε το Ticket to Rise με τα φωνητικά των Wendy Moten, Gale Mayes, Drea Rhenee να προσδίδουν μια έντονη soul χροιά στο κομμάτι που συναρπάζει.

Μια νέα πορεία ή απλώς μια παρένθεση; Οι Black Star Riders έχουν τον τρόπο και την πείρα να «παίξουν» με τη μουσική και τους ακροατές τους. Το Heavy Fire έχει βάθος, ουσία, εύρος και φρέσκες συνθέσεις, που μπορούν να χαροποιήσουν όλες τις ηλικίες των μουσικόφιλων. Το ροκ ζει.

Τrack List:

1. Heavy Fire 4:28
2. When the Night Comes In 3:16
3. Dancing with the Wrong Girl 3:22
4. Who Rides the Tiger 4:21
5. Cold War Love 4:06
6. Testify or Say Goodbye 4:18
7. Thinking About You Could Get Me Killed 3:39
8. True Blue Kid 4:18
9. Ticket to Rise 4:39
10. Letting Go of Me 3:45

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...