Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Στους Metallica το «Polar» για το 2018, το σημαντικότερο μουσικό βραβείο του κόσμου


ME ΤΟ ΠΙΟ βαρυσήμαντο βραβείο μουσικής, το «Polar», το οποίο σύμφωνα με το BBC αποτελεί το «Νόμπελ Μουσικής», θα τιμηθούν οι Metallica, ανοίγοντας και επισήμως τα... σύνορα του σκληρού ήχου σε όλο τον μουσικό κόσμο, μακριά από προκαταλήψεις, ταμπού και υστερίες. Θα είναι η πρώτη metal μπάντα που κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση, ενώ στο παρελθόν έχουν βραβευθεί με αυτό οι Paul McCartney, Joni Mitchell, Chuck Berry and BB King…





Στην αναφορά των κριτών για τους νικητές του 2018 τονίζεται: «Το βραβείο Polar για το 2018 απονέμεται στην Αμερικανική μπάντα Metallica. Κανείς από την συναισθηματική αναταραχή του Βάγκνερ και τα κανόνια του Τσαϊκόφσκι δεν έχει δημιουργήσει μουσική που να είναι τόσο φυσική και μαινόμενη αλλά παράλληλα τόσο προσιτή σε όλους. Οι Metallica έχουν πάει τη ροκ μουσική σε μέρη που δεν είχε ξαναπάει πριν. Στον κόσμο των Metallica τόσο ένα εφηβικό δωμάτιο όσο και μια αίθουσα κοντσέρτου, μπορούν να μεταμορφωθούν σε Βαλχάλα (σ.σ.: ο Παράδεισος των Σκανδιναβών πολεμιστών). Η δύναμη των ασυμβίβαστων δίσκων της μπάντας, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ακροατές σε όλο τον κόσμο να μετατρέψουν την αίσθηση αποξένωσής τους σε υπερδύναμη».

Ο Lars Ulrich δήλωσε πως το βραβείο «μας βάζει σε μια πολύ ξεχωριστή συντροφιά. Είναι μια μεγάλη επικύρωση όλων όσων πέτυχαν οι Metallica τα τελευταία 35 χρόνια. Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμά μας και έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας». 

«Είμαστε ευγνώμονες που το βραβείο αυτό θα αποτελέσει μέρος της κληρονομιάς και της ιστορίας μας», τόνισε ο James Hetfield.

Η Metallica μαζί με το βραβείο θα λάβουν ως έπαθλο 101.000 ευρώ (90.000 λίρες Αγγλίας) σε μία τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη τον προσεχή Ιούνιο. Οπως δήλωσε το γκρουπ, το χρηματικό ποσό θα διατεθεί στην οργάνωση All Within My Hands.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...