Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Hardcore Superstar - HCSS [2015]


ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ του '80 γνωρίζαμε το Γκέτενμποργκ, λόγω των μονομαχιών της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό. Aπό το 1998 κι έπειτα «δοξάζουμε» αυτή τη σουηδική πόλη, λόγω των Hardcore Superstar, μιας μπάντας που «ανήκει» στα 80's και αποτελεί μία από τις αγαπημένες του μέγιστου Lemmy Kilmister...





Oι 
Hardcore Superstar, λοιπόν, ανεβαίνοντας σκαλοπάτι - σκαλοπάτι το glam / sleaze στερέωμα από το 1998, όταν και κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους, βασίστηκαν σε έναν κεντρικό πυλώνα: την ακόρεστη δίψα τους για κέφι, πάνω στις νότες των Motley Crue και Guns N' Roses, γράφοντας κομμάτια μέσα από την ψυχή τους και στη συνέχεια τα «έντυναν» ανάλογα με το δρόμο που ήθελαν να ακολουθήσουν. Ετσι, τη μία ακούγαμε τα «σπαρταριστά» glam όργια του Bad Sneakers and a Piña Colada του 2000 και του ομώνυμου άλμπουμ του 2005, την άλλη το πιο heavy και μαγευτικό Beg For It του 2009. Πριν από δύο χρόνια, η παρέα των Jocke Berg, Vic Zino, Martin Sandvik και Magnus Andreason, μάς τα χάλασε λίγο με το C'mon Take On Me και φέτος, στη 10η δισκογραφική προσπάθειά τους, φαίνεται ότι μας μπερδεύει ακόμη πιο πολύ.
«Ολα ξεκίνησαν από ένα demo που βρέθηκε από την εποχή που ξεκινούσαμε, το 1994. Τα κομμάτια ήταν κυριολεκτικά μούσκεμα στον ιδρώτα, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση. Κατά κάποιο τρόπο, έχουμε υπαναχωρήσει στις ρίζες μας για να δείξουμε τον εαυτό μας και πως κάποτε ξεκινήσαμε τη μπάντα. Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι τα ίδια πράγματα που μας πήγαν ψηλά, είναι τα ίδια που εξακολουθούν να μας συμπαρασύρουν. Το νέο άλμπουμ δείχνει στους οπαδούς μας, από πού προερχόμαστε», τόνισε σχετικά με το HCSS ο μπασίστας της μπάντας, Martin Sandvik.
Το HCSS, όμως, παρότι ξεχειλίζει από «ιδρώτα» και διάθεση, προσωπικά, δεν μου έκανε το «κλικ» που θα περίμενα, ως μεγάλος φαν του γκρουπ, κυρίως, επειδή υστερεί συνθετικά. Πλην του Messed Up for Sure και του Growing Old με κάποια prog ψήγματα, δύσκολα κατάφερα να ξεχωρίσω ένα κομμάτι από τα συνολικά 10 του άλμπουμ, το οποίο ακούγεται ευχάριστα μεν, αλλά δε σου αφήνει κάποια ξεχωριστή «γεύση» στο φινάλε, ειδικά αν κριτήριο θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα εντελώς «άοσμα» Party 'Til I'm Gone, το ποπ Touch the Sky, το Fly και το Glue
Οι Hardcore Superstar δείχνουν να τεμπελιάζουν και να περιμένουν από τα... έτοιμα. Το κέφι είναι καλό, αλλά όταν δεν υποστηρίζεται συνθετικά, τότε το αποτέλεσμα παραπέμπει σε... πανηγυράκι.

H tracklisting:

1. Don't Mean S**t 3:37
2. Party 'Til I'm Gone 3:24
3. The Cemetery 3:57
4. Off With Their Heads 3:28
5. Fly 7:43
6. The Ocean 4:39
7. Touch the Sky 4:16
8. Growing Old 5:15
9. Glue 4:06
10. Messed Up for Sure 4:02


Αξιολόγηση 5>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...