Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Motorhead - Bad Magic [2015]


OTAN βγάζουν νέο άλμπουμ οι Motorhead, αισθάνομαι πάντα σαν τον Πίτερ Σίλτον όταν έβλεπε τον Μαραντόνα να έρχεται από τη σέντρα κατά πάνω του, γνωρίζοντας ότι θα δεχθεί το γκολ. Αισθάνομαι σαν τον Ρωμαίο μπροστά στον Οβελίξ που ξέρει τι τον περιμένει, πριν καν φάει το «μπουκέτο», αισθάνομαι σαν τον οπαδό των AC/DC που γνωρίζει το περιεχόμενο του καινούριου δίσκου της μπάντας πριν καν τον ακούσει. Πριν ακούσω το Bad Magic ήμουν «ζωσμένος» με «εκρηκτικά». Περίμενα να «θάψω» -επιτέλους- ένα άλμπουμ του Lemmy και της «βρωμερής» παρέας του. Απέτυχα ξανά...



Το 22ο άλμπουμ τους είναι γεγονός και παρόλα τα προβλήματα του 69χρονου Lemmy, ξεχειλίζει από υγεία και θανατηφόρο rock n' roll
· αυτό το ρημάδι που τον κρατά ζωντανό για να μας χαρίζει όλα αυτά τα υπέροχα «ίδια» πράγματά του. Οι Motorhead στήνουν ξανά ένα ξέφρενο πάρτι μέσα από το Bad Magic, το οποίο ξεπερνά τον προκάτοχό του, το Aftershock. H «Αγία Τριάδα» μέσα από περίπου 43 λεπτά, μπαίνει μανιασμένη στα εσώψυχά σου και σε κάνει να παραληρείς από έξαψη. Ναι, αυτή που σε ταρακουνά τόσα χρόνια, μα ποτέ δεν είναι η ίδια.
Τα Victory or Die και Thunder & Lightning καλωσορίζουν τον ακροατή με ένα λυσσαλέο σφυροκόπημα, με τους Campbell και Dee να παίζουν τόσο μεταδοτικά όσο ποτέ. Το rock n' roll δε σταματά ούτε στιγμή, παρά μόνο υποχωρεί ελαφρώς για να δώσει λίγο χώρο, πότε στο punk (στο μαγικό Electricity), πότε στο μπλουζ και το πανέμορφο, συγκινητικό Till the End με τον Campbell να προκαλεί ρίγος. Και κάπου μέσα σ' αυτόν τον «τυφώνα», ο Lemmy καλεί τον φίλο του, τον μέγιστο Brian May για μια «πινελιά» στο The Devil, όπως παλαιότερα έκανε με τον Steve Vai στο Inferno (πάντα είχε αδυναμία στους βιρτουόζους κιθαρίστες ο Kilmister). Κι αν νομίζατε ότι η έκπληξη σταματά στα δάχτυλα του κιθαρίστα των θρυλικών Queen, οι Motorhead έρχονται στο φινάλε του άλμπουμ να διασκευάσουν το Sympathy For The Devil, το κομμάτι - σταθμό των Rolling Stones. Kαι δε μιλάμε για μία απλή, συνηθισμένη διασκευή, αλλά από τις ωραιότερες που έχω ακούσει (ή μήπως την καλύτερη;)

Για μία φορά ακόμη οι Motorhead βγάζουν ένα σπουδαίο άλμπουμ. Τολμώ να πω, το σημαντικότερο μετά το Kiss Of Death του 2006. Οσο ανασαίνει ο Lemmy, το γκρουπ θα παραδίδει μαθήματα αντοχής. Πάντα θα περιμένεις να «στραβοπατήσει», μα πάντα στο τέλος της νέας δουλειάς του, θα έχει καταφέρει να σου φτιάξει τη μέρα. Μα, πως το κάνει ο «παλιόγερος»; Kαλό μήνα!

Η tracklisting:

1. Victory or Die 3:09
2. Thunder & Lightning 3:06
3. Fire Storm Hotel 3:35
4. Shoot Out All of Your Lights 3:15
5. The Devil 2:54
6. Electricity 2:17
7. Evil Eye 2:20
8. Teach Them How to Bleed 3:13
9. Till the End 4:05
10. Tell Me Who to Kill 2:57
11. Choking on Your Screams 3:33
12. When the Sky Comes Looking for You 2:58
13. Sympathy for the Devil 5:35

THE SHADOW
Aξιολόγηση: 9>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...