Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Sodom - Decision Day [2016]


OI ΘΡΥΛΙΚΟΙ Sodom επιστρέφουν στο thrash προσκήνιο, τρία χρόνια μετά το τελευταίο χτύπημά τους με το Epitome Of Torture και τρεις γεμάτες δεκαετίες μετά το ξεκίνημά τους, το μακρινό 1986. Το φετινό Decision Day, έρχεται σε μια χρονιά, όπου πολλές σπουδαίες «θεότητες» του thrash βρίσκονται επί ποδός. Anthrax, Megadeth, Destruction, τώρα οι Sodom και έπονται και οι Metallica. Tι άλλο να ζητήσει κανείς;..





{Ενα ατόφιο Sodom άλμπουμ μεν, 
χωρίς όμως κάτι νέο}


Αν και το Epitome Of Torture ακούστηκε περισσότερο... καλογυαλισμένο απ' ότι θα έπρεπε για το ύφος των Γερμανών κολοσσών, το Decision Day επιστρέφει στα σκοτεινά, ελώδη μέρη του παρελθόντος της μπάντας. Ο ήχος έχει γίνει ξανά «άξεστος», βρώμικος, απόκοσμος και οι Sodom μάς προσφέρουν ακόμη ένα συναισθηματικό ταξίδι στην αιματηρή διαδρομή της ανθρωπότητας, η οποια μέχρι τις μέρες μας, αρνείται να αποκοπεί και να ζήσει ειρηνικά.

Ναι, οι Sodom, αρνούνται να βγουν στη... σύνταξη, παίζουν χωρίς άλλο ρίσκο και μοιραία το άλμπουμ μοιάζει να έρχεται... φυσιολογικά. Τι θέλω να πω; Το γκρουπ βγάζει πολλά πράγματα από το black-thrash παρελθόν του, όμως τα περισσότερα σημεία μέσα από το Decision Day, δείχνουν σχεδόν προβλέψιμα. Και θα αρχίσω από το εξώφυλλο: η μπάντα αναθέτει στον κορυφαίο Joe Petagno τη δημιουργία του και αυτός, αντί να πρωτοτυπήσει, αποκαλύπτει ένα artwork κατ' εικόνα και ομοίωση του Another Perfect Day των Motorhead με τους οποίους μεγαλούργησε.



Μπαίνοντας στα... ενδότερα, το άλμπουμ ξεκινά με το In Retribution, μια κακή επιλογή για άνοιγμα. Ενα κομμάτι με... προβλέψιμα ριφ, που σε κάνει να αναπολήσεις τα Agent Orange, In War And Pieces και Among The Weirdcong. O,τι δεν έκαναν στην εισαγωγή οι Sodom, το έπραξαν στο Rolling Thunder που ακολουθεί. Μια σύνθεση με τερατώδη thrash ριφ που θερίζει, αλλά και ακουστικά μέρη. Το ομώνυμο Decision Day παραπέμπει στα κλασικά Sodom κομμάτια, χωρίς όμως να είναι κάτι φοβερό. Παρά τον πομπώδη τίτλο, το Caligula μοιάζει τραβηγμένο από τα... μαλλιά· ένα κουραστικό, μονότονο κομμάτι, όμως το Who Is God? επιβάλλει άμεσα την τάξη. Θυμίζει σε όλους γιατί η μπάντα έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο όνομα στο χώρο.

Το Strange Lost World αποτελεί τη heavy προσπάθεια του άλμπουμ, ενώ το Vaginal Born Evil επαναφέρει το χάος των Sodom στην επιφάνεια. Από αυτό το σημείο μέχρι το φινάλε του άλμπουμ οι Γερμανοί σκορπούν τον... όλεθρο. Είναι οι Sodom που αγαπήσαμε, αλλά κάπου το thrash τους μοιάζει ξαναφορεμένο. Είπαμε, τριάντα ολόκληρα χρόνια είναι αυτά.

Το Decision Day, σαφέστατα και δεν αποτελεί την κορυφαία στιγμή τους, όμως στέκεται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς. Σε κάποια σημεία δείχνουν σα να προσπαθούν να εξαργυρώσουν τη σπουδαία κληρονομιά τους, με τεχνικές του λαμπρού παρελθόντος, αλλά οι συνθέσεις δεν βοηθούν. Στο άλμπουμ αυτό, θα... κουνήσει μαλλί όλη η παλιά φρουρά των thrashάδων, αλλά αν θέλετε από σήμερα να μπείτε στον κόσμο των Sodom ή να αποκτήσετε μια σφαιρική άποψη, αρχίστε με τα Agent Orange, M-16 και In War Pieces.

Track List:

1. In Retribution 06:14
2. Rolling Thunder 04:22
3. Decision Day 04:03
4. Caligula 04:01
5. Who Is God? 04:35
6. Strange Lost World 04:59
7. Vaginal Born Evil 05:15
8. Belligerence 04:00
9. Blood Lions 03:17
10. Sacred Warpath 05:34
11. Refused to Die 04:27
12. Predatory Instinct 04:44
Total 55:31


THE SHADOW
Aξιολόγηση: 7>10




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...