Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Don't Make No Promises (Your Body Can't Keep) [Scorpions / Exodus] 1980 / 2010


ΤΟ 1980 οι Scorpions, έχουν αρχίσει και «δένουν» το νέο σχήμα τους, με τον Matthias Jabs να αναλαμβάνει πλέον εξ ολοκλήρου τα lead μέρη της κιθάρας του γκρουπ, μακριά από τη σκιά του Michael Schenker (που συμμετείχε στο προηγούμενο Lovedrive) και φυσικά πολύ μακρύτερα από το μέγεθος που θεμελίωσε το οικοδόμημά τους, τον Uli Roth. H νέα δεκαετία έχει μπει με νέες προκλήσεις, το rock και metal υπόβαθρο «κοχλάζει» και οι Σκορπιοί «απαντούν» με ακόμη ένα «δηλητηριώδες» τσίμπημα: το Animal Magnetism...





To κομμάτι που χαρακτηρίζει, έως σήμερα, το 7ο αυτό άλμπουμ τους, είναι σαφέστατα το The Zoo, όμως το Don't Make No Promises (Your Body Can't Keep) εκπέμπει μια «κρυφή» γοητεία. Ενα τραγούδι που ποτέ δε μπήκε σε καμία συλλογή των Scorpions, και περιμένει πάντα να το ανακαλύψουν οι πραγματικοί λάτρεις του γκρουπ και του σκληρού ήχου.

Ενα διαμάντι που 30 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, τιμήθηκε όπως έπρεπε από τους thrash κολοσσούς και δημιουργούς του Bay Area κύματος, τους θρυλικούς Exodus. 

Οι Αμερικανοί, στο σπουδαίο 9ο άλμπουμ τους, Exhibit B: The Human Condition, του 2010, διασκεύασαν το Don't Make No Promises (Your Body Can't Keep) των Matthias Jabs και Herman Rarebell, με εξαιρετική επιτυχία, όμως -δυστυχώς για τους οπαδούς, κυρίως, των Αμερικανών- το κομμάτι συμπεριλήφθηκε μόνο στην ιαπωνική έκδοση, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από δυσεύρετο, είναι και πανάκριβο.

Δεν παύει, όμως, να αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες διασκευές, από αυτές που αναδεικνύουν το μεγαλείο και των δύο συγκροτημάτων που «εμπλέκονται» σε μία τέτοια προσπάθεια.

Η διασκευή των Exodus:


To πρωτότυπο κομμάτι των Scorpions (ακούστε το από το 3:55):


THE SHADOW




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...