Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, δολοφόνου του Τζον Λένον


ΓΙΑ ΜΙΑ φορά ακόμη, την ένατη συνολικά, οι αμερικανικές αρχές της Νέας Υόρκης, απέρριψαν το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέβιντ Τσάπμαν, του ανθρώπου που σκότωσε εν ψυχρώ τον Τζον Λένον πριν από 36 χρόνια...



Ο 61χρονος σήμερα, Μαρκ Τσάπμαν, καταδικάστηκε το 1981 σε ποινή κάθειρξης από 20 έτη μέχρι ισόβια. Τον Δεκέμβριο του 2000 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τη φυλάκισή του και ο δράστης αιτήθηκε για πρώτη φορά χάρη, όπως προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία. Παρόλες τις προσπάθειές του, όλα τα αιτήματα που έχει υποβάλει από τότε έχουν απορριφθεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αίτημά του απορρίφθηκε» ανέφερε μια εκπρόσωπος των φυλακών που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, AFP. Η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την απόφαση που έλαβε η επιτροπή αποφυλακίσεων.

Ο Τσάπμαν σκότωσε τον Λένον στις 8 Δεκεμβρίου 1980, πυροβολώντας τον πέντε φορές, ενώ ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης των Beatles, επέστρεφε στο σπίτι του, στο κτίριο Ντακότα του Σέντραλ Παρκ, με τη σύζυγό του Γιόκο Ονο. Η τελευταία έχει εκφράσει κατ' επανάληψη της αντίθεσή της στην αποφυλάκιση του Τσάπμαν, από το Wende Correctional Facility, μια φυλακή υψίστης ασφαλείας του Alden της Νέας Υόρκης. Το 10ο αίτημα αποφυλάκισης του Τσάπμαν είναι ήδη προγραμματισμένο να εξεταστεί τον Αύγουστο του 2018.

Ο Τζον Λένον, γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1940 στο Λίβερπουλ και απέκτησε τέτοια διασημότητα με τους Beatles, που κάποτε χαριτολογώντας δήλωσε ότι η μπάντα ήταν «πιο δημοφιλής κι από τον Ιησού». Μετά τη διάλυση των «σκαθαριών», ο Λένον και η σύζυγός του, η Γιαπωνέζα καλλιτέχνης, Γιόκο Ονο, αφιερώθηκαν στον ειρηνικό ακτιβισμό.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...