Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Blondie_Pollinator [2017]


ΓΙΑ ΤΟΥΣ Blondie έχουν ειπωθεί τα πάντα. Ενα θρυλικό γκρουπ που ξεκίνησε την πορεία του από τα 70's και πλέον κλείνει 41 χρόνια ύπαρξης με την ιδρυτική τριάδα του, Debbie Harry, Chris Stein και Clem Burke, να επιχειρεί το 11ο δισκογραφικό βήμα, τρία χρόνια μετά το Ghosts Of Download, με το Pollinator. Nαι, οι Blondie επιχειρούν μια μουσική «επικονίαση», καλώντας πολύ και καλό κόσμο σ' αυτό το άλμπουμ...







{Νοσταλγοί μιας αυθεντικής εποχής οι Blondie, μας καλούν να θυμηθούμε μουσικές και αρώματα}


Ανέκαθεν, στόχος της ιδιαίτερης αυτής μπάντας ήταν τα πιασάρικα κομμάτια. Είτε αυτή απέδιδε ροκ, είτε ποπ, είτε ντίσκο, είτε κάτι σαν πανκ, είτε... είτε... είτε... Η παλέτα των Blondie ποτέ δεν είχε σαφή προσανατολισμό. Ολα τα μουσικά χρώματα είχαν θέση στο στούντιό τους και η φιλοσοφία αυτή αποκτούσε σάρκα και οστά (κυρίως) μέσα από τις ερμηνείες της Debbie Harry.

Ενα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό των Blondie, είναι ότι ποτέ δεν είχαν πρόβλημα στις συνεργασίες ή στις διασκευές. Ανέκαθεν ήταν και παραμένουν ακομπλεξάριστοι. Λάμβαναν από παντού ερεθίσματα και αν το ένστικτό τους τους άναβε το «πράσινο», τότε ευθύς αμέσως το ερέθισμα μετατρεπόταν σε σύνθεση και έπαιρνε θέση στο εκάστοτε άλμπουμ.


Ετσι και φέτος, η μπάντα ανοίγει τις συνθετικές πύλες της σε σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Johnny Marr, Sia, Charli XCX, Dave Sitek, Dave Haynes (Blood Orange), καλεί τη Joan Jett, τους The Gregory Brothers και τον John Roberts να συμμετάσχουν στην ηχογράφηση τριών κομματιών, αλλά δε διστάζει να διασκευάσει τραγούδια των Johnny Marr, Charli XCX και An Unkindness, με τη δική της ξεχωριστή συνταγή.

Mέσα στο Pollinator ο ακροατής θα απολαύσει υπέροχες μελωδίες, πολύ πλήκτρο, τρεμάμενα ριφ των 70's, ντίσκο όπως στο Fun, τεχνάσματα και παραγωγή που θα τον... στείλουν πίσω στη δεκαετία του '80. Η Debbie Harry στα 71 της, δείχνει πως έχει ακόμη τη φλόγα τόσο ερμηνευτικά, όσο και στιχουργικά. Είναι αιχμηρή, σκανδαλιστική, αυθάδης: «Everyone can see you’ve got inches on me / But when we’re lying down / The difference diminishes». Νοσταλγοί μιας αυθεντικής εποχής οι Blondie, μας καλούν να θυμηθούμε μουσικές και αρώματα. Οσοι πιστοί, προσέλθετε...

Τhe Songs:

1. Doom or Destiny" (feat. Joan Jett) 2:54
2. Long Time 4:35
3. Already Naked 4:06
4. Fun 4:19
5. My Monster (Johnny Marr cover) 3:29
6. Best Day Ever 3:58
7. Gravity (Charli XCX cover) 3:47
8. When I Gave Up on You" (feat. The Gregory Brothers) 4:02
9. Love Level (feat. John Roberts) 4:19
10. Too Much 3:08
11. Fragments (An Unkindness cover) 6:57

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...