Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

«Εφυγε» ο Gregg Allman - Φτωχότερη η μουσική...


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που μαζί με τον αδερφό του, Duane, δημιούργησαν το θρυλικό γκρουπ, Allman Brothers, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Ο Gregg Allman, δεν άντεξε τα συσσωρευμένα προβλήματα υγείας -κυρίως με το συκώτι του- και «ταξίδεψε» να βρει τον αδερφό του, ο οποίος πέθανε το 1971. Aκόμη ένα τεράστιο γκρουπ, περνά στην ιστορία…Ο Gregg Allman, είχε υποβληθεί το 2010 σε μεταμόσχευση ήπατος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του μουσικού στο FB:

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε πως ο Gregg Allman, ιδρυτικό μέλος των The Allman Brothers Band πέθανε απεβίωσε ειρηνικά στο σπίτι του, στη Savannah της πολιτείας Georgia.

Ο Gregg αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, Gregg θεωρούσε πως η μουσική και το να βρίσκεται στο δρόμο με τους αδερφούς του και το συγκρότημά του, παίζοντας για τους αγαπημένους του οπαδούς, αποτελούσε αναγκαίο φάρμακο για την ψυχή του. Η μουσική του έδινε δύναμη και τον κράτησε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές».

Ο επί σειρά ετών manager και στενός φίλος του Gregg, Michael Lehman δήλωσε: «έχασα έναν αγαπημένο φίλο και ο κόσμος έχασε έναν υπέροχο πρωτοπόρο της μουσικής. Ήταν μία καλή και ευγενική ψυχή με το καλύτερο γέλιο που έχω ακούσει. Η αγάπη του για την οικογένειά του και τους συνεργάτες του ήταν παθιασμένη όπως ήταν και η αγάπη του για τους υπέροχους οπαδούς του. Ο Gregg ήταν ένας απίθανος συνεργάτες και ένας ακόμα καλύτερος φίλος. Θα λείψει σε όλους μας».

Ο Gregg Allman αφήνει πίσω του 4 παιδιά, τρία εγγόνια και μια τεράστια παρακαταθήκη για τη μουσική, τα blues, το Southern rock. RIP Gregg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...