Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: The Waterboys - Modern Blues [2015]


AKOMH ένα χτύπημα από την παλιά... φρουρά του ροκ. Οι Waterboys βαδίζοντας κοντά στο 35ο έτος της πορείας τους, μας χαρίζουν τα έντονα αρώματά τους με το 11ο Modern Blues. Ο αγέραστος Mike Scott υπογράφει ακόμη ένα εξαιρετικό άλμπουμ, έχοντας στο πλευρό του αξιόλογους μουσικούς όπως οι Steve Wickham, Marc Arciero, James Hallawell, Ralph Salmins, Melvin Duffy, Paul Brown, Muscle Shoals, David Hood και στην παραγωγή τον Bob Clearmountain (Springsteen, Bowie, Dire Straits, INXS, Rolling Stones)...





Αν εξαιρέσουμε τα ζωηρά, υπέροχα Destinies Entwined και I Can See Elvis, τα οποία διατηρούν την ταυτότητα των Waterboys (ή του Mike Scott, πιο σωστά), τα υπόλοιπα 7 κομμάτια του άλμπουμ διαχέουν μία έντονη Bob Dylan αισθητική, τόσο ως σύνθεση, όσο και ως ερμηνεία, έχοντας πολλά blues, funk και soul στοιχεία. Στιγμές που ξεχωρίζουν είναι σαφώς το ξέσπασμα βιολιού στο Still A Freak, το ονειρικό November Tale και το αλήτικο Rosalind (You Married The Wrong Guy) με το απίστευτο κρεσέντο πλήκτρων. 
Στο σύνολό του το Modern Blues είναι ένα ταξιδιάρικο, πανέμορφο άλμπουμ, που ακούγεται... μονορούφι. 

Ο Scott δεν κάνει κάτι το φοβερό και τρομερό, αλλά για μία φορά ακόμη είναι εξαιρετικός, δίνοντας προτεραιότητα στα πλήκτρα και μοιράζοντας ισομερώς τα υπόλοιπα όργανα. Ο Σκωτσέζος μουσικός και η παρέα του μας επαναλαμβάνουν με τη μουσική τους ότι στο ροκ υπάρχει χώρος για χρώμα και άρωμα. Τέτοια άλμπουμ μπορεί να κάνουν τους... σκληροπυρηνικούς μουσικόφιλους να σηκώνουν το φρύδι, όμως δε θα πρέπει να ξεχνούν πως μέσα από τέτοιες προσπάθειες εκκολάπτονται οι επόμενες γενιές ροκάδων.

H tracklisting:



Destinies Entwined 5.44
November Tale 5.18
Still A Freak 3.58
I Can See Elvis 5.47
The Girl Who Slept For Scotland 4.56
Rosalind (You Married The Wrong Guy) 5.09
Beautiful Now 3.57
Nearest Thing To Hip 5.41

Long Strange Golden Road 10:23






ΤΗΕ SHADOW

Aξιολόγηση: 7>10




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...