Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Adrenaline Mob - We The People [2017]


ANΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ η περίοδος μετά το Men Of Honor του 2014, ήταν εξαιρετικά επίπονη και πολύπλοκη για τους Adrenaline Mob. Τόσο ο πρόωρος χαμός του ντράμερ, A.J. Pero, αλλά και η φυγή του μπασίστα John Moyer, έβαλε... δύσκολα στο supergroup, με τους Russell Allen και Μichael Orlando, να αναζητούν ξανά, νέο rhythm section. Συν τοις άλλοις, όταν τα κομμάτια γράφονται, oι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και οι στίχοι έχουν συγκεντρώσει αρκετή οργή που πρέπει να ξεσπάσει μέσα από το νέο άλμπουμ...






{Εξαιρετική προσπάθεια, λείπει όμως η διάρκεια 
που χαλάει το σύνολο}



Ετσι, οι Allen και Orlando, βρίσκουν στα πρόσωπα των David Zablidowsky (bass) και Jordan Cannata (drums), το rhythm section που έλειπε από το σχήμα και ξεκινούν να ηχογραφούν το τρίτο άλμπουμ, We The People, μια δουλειά έντονα πολιτικοποιημένη, που ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα.

Πατώντας το «play», οι Adrenaline Mob απελευθερώνουν το τσαμπουκαλεμένο, στακάτο, groovαριστό metal τους, μέσα από το εναρκτήριο King of the Ring (μοιάζει πάαααρα πολύ, βέβαια, με το Undaunted από το Omerta), με σαφή στόχευση στον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Ηδη γίνεται αντιληπτό ότι η επιλογή των Zablidowsky και Cannata, είναι πετυχημένη αφού οι δύο μουσικοί, όχι μόνο επικοινωνούν με... κλειστά μάτια, αλλά έχουν βρει τη «χημεία» με τους Allen και Orlando.

Στα ίδια υψηλά στάνταρ κινείται και το ομώνυμο We the People, μία γιορτή από ριφ, αρμονίες, μελωδίες κι έναν ξεσηκωτικό ερμηνευτικό «διάλογο» του Allen με τον... εαυτό του. Στο The Killer's Inside, η... μάχη διακόπτεται για λίγο, αφού το κομμάτι πλέει περισσότερο σε πιο alternative ύδατα, επιδιώκοντας να γίνει radio friendly και χαλά λίγο την εικόνα, παρά το διαστημικό solo του Οrlando.


Το alternative παραμένει και στο slow tempo, Bleeding Hands, μια... τυπική αμερικανίλα, το οποίο θα δώσει τη σκυτάλη σε ακόμη ένα «εύπεπτο» κομμάτι, το Chasing Dragons, το οποίο σώζει ξανά ο Orlando. Oι Adrenaline Mob, «επιστρέφουν» στις φόρμες των δύο πρώτων κομματιών με κοφτερά ριφ που στάζουν «αίμα» μέσα από το Til the Head Explodes, όπως και στο What You're Made.

Πιο rock n' roll feeling θα ακούσουμε στο Raise 'Em Up, ενώ το Ignorance & Greed θα κάνει τα ηχεία να υποφέρουν με ανελέητο «γρέζι». Κάπου εδώ κλείνει και η δεύτερη ποιοτική παρένθεση του άλμπουμ, το οποίο θα «βυθιστεί» ξανά σε κομμάτια που... κάπου τα έχουμε ακούσει πάλι, ενώ το Lords of Thunder θα το θυμόμαστε μόνο για το solo α λα Van Halen του Orlando. Aκόμη και η διασκευή του Rebel Yell του Billy Idol θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ούτε κρύο, ούτε ζέστη».

Κάτι δηλαδή, σαν τη συνολική εικόνα του We the People που μάλλον μοιάζει με «σκωτσέζικο ντους». Το άλμπουμ στα, περίπου, μισά κομμάτια του, δείχνει ότι το γκρουπ γουστάρει να παίξει σπουδαίο metal, όμως αυτή η προσπάθεια υπολείπεται διάρκειας. Ο Allen είναι εντυπωσιακός ερμηνευτικά, όπως και ο Orlando που προσφέρει απλόχερα κιθαριστικές ριπές και χρώματα. Υψηλό βαθμό θα λάβουν, φυσικά, και οι δύο νεοεισελθόντες μουσικοί, όμως αν το άλμπουμ είχε 7 κι όχι 13 κομμάτια θα έπαιρνε (από μένα) το άριστα...

Τhe Songs:

1. King of the Ring 4:21
2. We the People 4:14
3. The Killer's Inside 5:53
4. Bleeding Hands 4:53
5. Chasing Dragons 4:09
6. Til the Head Explodes 4:32
7. What You're Made Of 3:30
8. Raise 'Em Up 5:06
9. Ignorance & Greed 5:22
10. Blind Leading the Blind 4:13
11. Violent State of Mind 5:06
12. Lords of Thunder 6:00
13. Rebel Yell 5:07
Total length: 58:13

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...