Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Sixx:A.M. - Prayers For The Damned (Vol.1) [2016]


Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ μπάντα Sixx:A.M. του μπασίστα των Motley Crue, Nikki Sixx, επιστρέφει στο προσκήνιο με το τέταρτο άλμπουμ της, έχοντας πάντα σταθερούς πυλώνες, τους DJ Ashba στις κιθάρες και τον μουσικό «χαμαιλέοντα», James Michael στα φωνητικά και σε πολλά άλλα πράγματα μέσα στο πρώτο μέρος του Prayers For The Damned. Στα ντραμς κάθεται ο Dustin Steinke...








{Εξαιρετική δουλειά στον όγκο και στα solos, αλλά αρκετά radio friendly}



«Δεν είμαστε μια πολιτική μπάντα αλλά σίγουρα πιστεύω σε μια ενότητα μεταξύ των ανθρώπων. Η μόνη στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν προς το θετικό, είναι όταν οι άνθρωποι βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους, ξεσηκώνονται και να στέκονται μαζί. Ένα μεγάλο μέρος του μηνύματός μας είναι και θα είναι πάντα η ελπίδα σε θέματα σκοτεινά, με καθολικά μηνύματα τα οποία ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποδώσει δικά του νοήματα και σχετίζοντάς τα με τις δικές τους εμπειρίες ζωής. Αυτό είναι κάτι που μας δίνει αντοχή γι' αυτό που κάνουμε», λέει χαρακτηριστικά ο Sixx σχετικά με το πρώτο σκέλος της νέας δουλειάς τους.


Το Prayers For The Damned (Vol.1) αποτελείται κυρίως από κομμάτια που έχουν να κάνουν με τον χριστιανισμό και με θέματα όπως του Better Man, που... προτρέπει (αλληγορικά πάντα) τον ακροατή να πάρει τον εαυτό του μαζί και να πάει στον ουρανό για να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. 

Συνθετικά, το άλμπουμ βγάζει πολύ περισσότερο πάθος από τα προηγούμενα, δείχνει πως η τριάδα Sixx, Ashba, Michael έχει δέσει για τα καλά και ξεχειλίζει από πλήρη αφοσίωση σε ένα project που κατέληξε σε κανονικό συγκρότημα. Η δύναμη είναι το βασικό στοιχείο του άλμπουμ, είτε μιλάμε για ριφ, είτε για μπάσο, είτε για ερμηνεία.

Η... αλητεία των Motley Crue και των Guns N' Roses της θητείας του Ashba είναι επιμελώς τροχισμένη και τη θέση της παίρνει το alternative και το industrial στοιχείο, κάτι που κάνει τα κομμάτια αρκετά radio friendly, με πρώτο και καλύτερο το αλλόκοτο Belly Of The Beast. Στον αντίποδα, όμως, θα συναντήσουμε τον όγκο των ριφ και του μπάσου, αλλά και πανέμορφα κιθαριστικά solos (βλ. I'm Sick), που ισορροπούν όλες τις... χαριτωμενιές που η τριπλέτα «κρύβει» στο άλμπουμ.

Το Prayers For The Damned (Vol.1) ακούγεται... ξεκούραστα και ρέει σαν νερό. Θα αρέσει ιδιαίτερα στη νέα γενιά χαρντροκάδων-μετελλάδων, αλλά δε γνωρίζω κατά πόσο θα μαγνητίσει τους παλαιότερους μουσικόφιλους. Οι απορίες μου πληθαίνουν, σκεπτόμενος το τι θα περιέχει το Prayers For The Damned (Vol.2) που ακολουθεί.

Η tracklisting:


01. Rise 3:54
02. You Have Come To The Right Place 4:29
03. I'm Sick 4:13
04. Prayers For The Damned 4:40
05. Better Man 4:58
06. Can't Stop 3:34
07. When We Were Gods 5:24
08. Belly Of The Beast 3:49
09. Everything Went To Hell 4:40
10. The Last Time (My Heart Will Hit The Ground) 3:45
11. Rise Of The Melancholy Empire 6:04

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...