Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Tarja - The Brightest Void [2016]


ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ Αύγουστο η μεγάλη ντίβα του συμφωνικού μέταλ και τραγουδίστρια της χρυσής εποχής των Nightwish, Tarja Turunen, αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της, με τίτλο, The Shadow Self. Επειδή, όμως -όπως υποστηρίζει η ίδια- είχαν περισσέψει αρκετά καλά κομμάτια, φρόντισε να μας χαρίσει πιο νωρίς το The Brightest Void, έναν προάγγελο -ουσιαστικά- του The Shadow Self...




{Mια κακή κυκλοφοριακά, επιλογή πριν από το κυρίως άλμπουμ του Αυγούστου}


Ετσι, λοιπόν, η 38χρονη καλλιτέχνις, παρουσιάζει οκτώ κομμάτια με στόχο να προλειάνει το έδαφος και την... τσέπη της, ενόψει της βασικής κυκλοφορίας του Αυγούστου. Από αυτά, το εναρκτήριο No Bitter End το ακούσαμε από τον περασμένο Απρίλιο και αποτελεί ένα τυπικό, αδιάφορο μάλλον, κομμάτι της Tarja, χωρίς να εντυπωσιάζει.

Το (ευχάριστο) ξάφνιασμα, έρχεται στο Your Heaven and Your Hell, όπου η Φινλανδή σοπράνο έχει καλέσει τον Michael Monroe για ένα ιδιαίτερο κομμάτι που περικλείει ξεσηκωτικούς πανκ και μέταλ ρυθμούς με πολλή φυσαρμόνικα και μια υπέροχη παρένθεση με σαξόφωνο και μελωδία ηλεκτρικής κιθάρας που συναρπάζει. Εξαιρετικό κομμάτι.


Από 'κει κι έπειτα θα ακούσουμε μία ακόμη συνεργασία, αυτή τη φορά με τον ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, στο Eagle Eye, που δε λέει κάτι σπουδαίο, θα συναντήσουμε το An Empty Dream, ένα ηλεκτρονικό κομμάτι που θυμίζει Eurovision, το Witch Hunt με μπόλικο bit και τσέλο (!), το αδιάφορο μέταλ Shameless, αλλά και δύο διασκευές: το Ηouse of Wax του Paul McCartney από το Memory Almost Full του 2007 που το αποδίδει υπέροχα και το Goldfinger από το James Bond του 1964 που ερμήνευσε η Shirley Bassey, μια προσπάθεια που μάλλον δεν έπιασε. Για φινάλε, η Tarja μάς φυλάει το ξαναζεσταμένο Paradise (What About Us), το οποίο είχαμε ακούσει το 2014 από το Hydra των Within Temptation.

Συμπερασματικά, το μόνο που θα κρατήσω από αυτό το άλμπουμ είναι το Your Heaven and Your Hell και το Ηouse of Wax, τα οποία ξεχωρίζουν αισθητά σ' αυτό το -μάλλον άνοστο-πρώτο πιάτο της Tarja. Εύχομαι, το The Shadow Self να μας ανοίξει κάπως την όρεξη...

Η tracklisting:

1. No Bitter End 3.49
2. Your Heaven and Your Hell (Feat. Michael Monroe) 5.34
3. Eagle Eye (Feat. Chad Smith) 5.01
4. An Empty Dream 5.02
5. Witch Hunt 5.16
6. Shameless 3.42
7. Ηouse of Wax (Paul McCartney) 5.50
8. Goldfinger (Shirley Bassey) 4.15
9. Paradise (What About Us) (Feat. Within Temptation) 5.18

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 4>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...