Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Texas Hippie Coalition - High In The Saddle [2019]


ΟΙ TEXAS Ηippie Coalition επιστρέφουν στην επικαιρότητα, ύστερα από το μάλλον... άνοστο Dark Side Of Black του 2016. To έκτο πόνημά τους με τίτλο High In The Saddle έρχεται μαζί με μια σειρά αλλαγών που αφορούν τόσο στη σύνθεση της μπάντας, όσο και στο συνθετικό περιεχόμενο...





{Oι THC παρουσιάζουν ένα άλλο πρόσωπο, πιο προσιτό για τον πολύ κόσμο}



Βαδίζοντας στα «αποκαΐδια» των Pantera με ήχο πανομοιότυπο, αλλά σαφώς με πιο... Texas προσέγγιση, οι ΤΗC διέγραψαν μια σημαντική πορεία στο Groove Metal όλα αυτά τα χρόνια και με άλμπουμ εξαιρετικά, όπως τα Pride Of Texas (2008), Rollin' (2010) και Peacemaker (2012).

Η δόξα έφερε προστριβές, οι προστριβές έφεραν αλλαγές και μάλιστα συνεχείς, με πυρήνα πάντα το ιδρυτικό δίδυμο Big Dad Ritch και John Exall. Ο θηριώδης frontman, Ritch, αποφάσισε πλέον να πορευθεί χωρίς κανένα μέλος από την αρχική σύνθεση, απολύοντας και τον Exall.

Διατηρώντας πλάι του στις κιθάρες από το προηγούμενο άλμπουμ, τον Cord Pool, προσέλαβε τα αδέρφια Nevada και Rado Romo (κιθάρα, μπάσο), αλλά και τον Devon Carothers στα τύμπανα.

Ετσι, οι THC εμφανίζονται στο High In The Saddle με νέες προτάσεις. Ο χρόνος πέρασε (άλλο 2008, άλλο 2019), οι συνεχείς αλλαγές φάνηκαν να αφήνουν το στίγμα τους και ο Big Dad Ritch παρουσιάζει μία πιο... soft πλευρά του εαυτού του και της μπάντας.


O ήχος - σήμα κατατεθέν παραμένει επιβλητικός και χορταστικά groovy, όμως οι συνθέσεις έχουν «γλυκάνει» αισθητά, προσεγγίζοντας τα χωράφια του κλασικού ροκ (προσοχή: ως σύνθεση κι όχι ως ήχος).

Στο νέο άλμπουμ θα ακούσουμε μέχρι και μπαλάντα με πιάνο (ποιος θα το περίμενε) με τον Ritch να ερμηνεύει παραδόξως εξαιρετικά το Ride or Die. Κατά τ' άλλα, στο High In The Saddle θα ακούσουμε και σημεία που αγγίζουν τα όρια του alternative, όπως το Why Aren't You Listening, αλλά και την αναφορά του γκρουπ στη Stevie Nicks των Fleetwood Mac, με τον ήχο να μοιάζει σαν ηφαίστειο λίγο πριν από την έκρηξη, μέσα σ' αυτές τις συνθέσεις.

Oι THC παρουσιάζουν ένα άλλο πρόσωπο, πιο προσιτό για τον πολύ κόσμο, όμως δεν μπορώ να διακρίνω αν αυτό προκύπτει εσκεμμένα ή αποτελεί μια φυσική εξέλιξη στην πορεία της μπάντας. Οπως και να 'χει, το High In The Saddle, έχει σαφώς πράγματα να πει και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον προς τα που θα πορευθούν οι Τεξανοί «φασαριόζοι».

Τα κομμάτια:

1. Moonshine 4:43 
2. Dirty Finger 4:21 
3. Bring It Baby 3:29 
4. Ride or Die 3:39 
5. Tongue Like a Devil 3:30 
6. Why Aren't You Listening 3:50 
7. Stevie Nicks 4:26 
8. BullsEye 4:17 
9. Tell It from the Ground 3:41 
10. Blue Lights On 3:15 
Total length: 39:11

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...