Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Marie Fredriksson των Roxette


ΜΙΑ εμβληματική μορφή της pop rock δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Η Marie Fredriksson, η υπέροχη δυναμική, μα πάντα μελωδική φωνή των Roxette, «έφυγε» από τη ζωή, νικημένη από τον καρκίνο στα 61 χρόνια της...




«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως. Η Marie Fredriksson πέθανε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου εξαιτίας της πολυετούς ασθένειάς της», ανακοίνωσε η μάνατζερ της Fredriksson, η οποία έδινε πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Το 2002 είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι και οι γιατροί της έδιναν 20% πιθανότητες να ζήσει. Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε πέσει στη μπανιέρα της πριν από χρόνια και είχε υποστεί διάσειση. Δυστυχώς, το χτύπημα εξελίχθηκε σε όγκο.

Οι Roxette δημιουργήθηκαν το 1986 δημιουργήθηκε από τον Per Gessle και τη Fredriksson. Τον Ιούλιο τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε και το πρώτο τους single Neverending Love, το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία στα καλοκαιρινά τοπ. 



Εναν χρόνο μετά κυκλοφόρησε το νέο single, It Must Have Been Love, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη εκτόξευση του γκρουπ. Τον Οκτώβριο του 1988 με το άλμπουμ Look Sharp! οι Roxette έγιναν διεθνώς γνωστοί, κυρίως μέσα από το κομμάτι του άλμπουμ Listen To Your Heart.

Το 1991 με το Joyride έφθασαν στο υψηλότερο σημείο τη πτήσης τους, ένα άλμπουμ το οποίο περιλάμβανε κομμάτια όπως τα Joyride, Fading Like a Flower, Spending My Time.
Οι Roxette θεωρούνται το δεύτερο πιο επιτυχημένο σουηδικό μουσικό καλλιτεχνικό σχήμα μετά τους ABBA.

«O χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν ήταν τόσο παλιά που περνούσαμε μέρες και νύχτες στο μικροσκοπικό διαμέρισμά μου και κάναμε απίθανα όνειρα. Και τι όνειρο καταφέραμε τελικά να μοιραστούμε! Θεωρώ τιμή μου που γνώρισα το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Όλη μου η αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ίδια», έγραψε στο twitter ο 
Gessle




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...