Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Ζευγάρι γυαλιών του Λένον δημοπρατήθηκε για 164 χιλ. ευρώ


ΟΙ BEATLES άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην παγκόσμια μουσική, όπως φυσικά και τα τέσσερα μέλη τους με προεξέχοντα τον θρυλικό Τζον Λένον, ο οποίος 39 χρόνια μετά τη δολοφονία του, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνεχίζει να παραμένει στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά εξαιτίας ενός ζεύγους γυαλιών...

Ενα ζευγάρι γυαλιά ηλίου (δείτε τα στη φωτογραφία που ακολουθεί) που φορούσε το θρυλικό «σκαθάρι», πουλήθηκαν στην τιμή των 137.000 αγγλικών λιρών (περίπου 164.000 ευρώ) σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο. 

Ο Λένον -που δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου του 1980- είχε ξεχάσει τα γυαλιά αυτά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του Ρίνγκο Σταρ. 

Τα γυαλιά πουλήθηκαν από τον Αλαν Χέρινγκ, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός για τον Ρίνγκο Σταρ. 

Σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε από τον οίκο δημοπρασιών ανέφερε: «Είχα πάρει τον Τζον, τον Ρίνγκο και τον Τζορτζ (Χάρισον) στη Μερσέντες του Ρίνγκο και τους πήγαινα στο γραφείο. Όταν βγήκε ο Τζον διαπίστωσα ότι άφησε τα γυαλιά ηλίου στο πίσω κάθισμα και ότι ένας φακός και ένας βραχίονας ήταν σπασμένοι. Ρώτησα τον Τζον αν ήθελε να τα επιδιορθώσω και να του τα επιστρέψω και μου είπε να μην ανησυχώ, ότι ήταν μόνο για φιγούρα. Δεν τα έφτιαξα ποτέ. Τα κράτησα όπως τα άφησε ο Τζον» δήλωσε ο Χέρινγκ, ο οποίος εργαζόταν αρχικά για τον Χάρισον και αργότερα για τον Ρίνγκο Σταρ. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...