Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Εφυγε από τη ζωή ο Dan McCafferty των Nazareth

 

OΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ μάθαμε τους Nazareth από τη διασκευή των Everly Brothers, το Love Hurts. Τους αγαπήσαμε μέσα από την ιδιαίτερη φωνή του Dan McCafferty, ο οποίος έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση του θανάτου του, επιβεβαίωσε ο Pete Agnew, μπασίστας της μπάντας...







«Ο Νταν πέθανε στις 12:40 σήμερα. 
Αυτή είναι η πιο θλιβερή ανακοίνωση που χρειάστηκε να κάνω ποτέ. Η Maryann και η οικογένειά του έχασαν έναν υπέροχο στοργικό σύζυγο και πατέρα, έχασα τον καλύτερό μου φίλο και ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές που έζησαν ποτέ. Είμαι πολύ στεναχωρημένος για να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Agnew.

Ο 
Dan McCafferty ήταν ιδρυτικό στέλεχος των Nazareth και η φωνή του ανήκει σε αυτές τις οποίες αναγνωρίζει ο οποιοσδήποτε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Υστερα από περίπου 50 χρόνια πορείας με τη θρυλική σκωτσέζικη μπάντα, αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά το Rock 'n Roll Telephone του 2014.

Τον Οκτώβριο του 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, Last Testament. Ο McCafferty είχε πει σχετικά με την αποχώρησή του από τους Nazareth: «Αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά, δεν πρέπει να είσαι εκεί. Οι 
Nazareth είναι πολύ μεγάλη μπάντα για αυτό».

Πριν από περίπου μια δεκαετία, ο McCafferty είχε γνωστοποιήσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και τις ιδιαιτερότητες τους. Είχε υποστεί εγκεφαλικό, το οποίο επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια. Αντιμετώπιζε επίσης, πρόβλημα με έλκος στομάχου και είχε καταρρεύσει επί σκηνής σε μια συναυλία στον Καναδά τον Ιούλιο του 2013, καθώς είχε χάσει πολύ αίμα.

Η κληρονομιά που αφήνει ο McCafferty στον σκληρό ήχο είναι τεράστια και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Καλό ταξίδι Dan.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...