Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εφυγε από τη ζωή η Christine McVie των Fleetwood Mac


MIA ΣΠΟΥΔΑΙΑ τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, η Christine McVie, η οποία έγραψε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια των Fleetwood Mac, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η οικογένειά της...






Ο Βρετανίδα καλλιτέχνης ήταν πίσω από επιτυχίες όπως Little Lies, Everywhere, Don't Stop, Say You Love Me και Songbird. «Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο, έχοντας πλάι της την οικογένειά της. Θα θέλαμε όλοι να κρατήσουν την Christine στις καρδιές τους και να θυμούνται τη ζωή ενός απίστευτου ανθρώπου και σεβαστού μουσικού που αγαπήθηκε παγκοσμίως», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η McVie άφησε τους Fleetwood Mac ύστερα από 28 χρόνια το 1998, αλλά επέστρεψε το 2014. Με πραγματικό όνομά της το Christine Perfect, η McVie παντρεύτηκε τον μπασίστα των Fleetwood Mac, John McVie και εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1971.

Σε συνέντευξή της στον Guardian το περασμένο καλοκαίρι είχε πει, μεταξύ άλλων:

«Γνώρισα τον John και τον ερωτεύτηκα και ήταν απλά συγκλονιστικό και συναρπαστικό. Το Fleetwood Mac ήταν κάτι φανταστικό και πραγματικά αστείο. Ο μεγαλύτερος πλακατζής ήταν ίσως ο Peter Green, αλλά όλοι είχαν μια πολύ ιδιάιτερη αίσθηση του χιούμορ μεταξύ τους. Ήταν αποκαρδιωτικό για αυτούς όταν έφυγε ο Peter. Έκαναν πρόβες στο Kiln House [Hampshire], και ήμουν εκεί κάτω με όλες τις συζύγους. Βγήκαν από την αίθουσα πρόβας και είπαν: «Γεια σου Κρις, θέλεις να συμμετάσχεις;» Δεν μπορούσα να πιστέψω την τύχη μου. Είπα: «Σοβαρά μιλάς;! Είμαι απλώς ένα κορίτσι που παίζει πιάνο». Το ύφος τους από τότε έπρεπε να αλλάξει γιατί έπαιζα πλήκτρα και ανέπτυξαν μια πιο εμπορική κλίση. Ήταν συναρπαστικό».






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...