Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της Cristine McVie


ΠΕΡΙΠΟΥ πέντε μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο της Cristine McVie σε ηλικία 79 ετών, αποκαλύφθηκε η αιτία που τον προκάλεσε. 
Η τραγουδίστρια και στιχουργός του βρετανο-αμερικανικού συγκροτήματος Fleetwood Mac έφυγε από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου, σκορπώντας θλίψη στον χώρο της μουσικής...










Σύμφωνα, λοιπόν, με το πιστοποιητικό θανάτου της, η McVie έφυγε από τη ζωή εξαιτίας ενός ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, το οποίο πιθανότατα προκάλεσε ο καρκίνος.

Το πιστοποιητικό, το οποίο έχει στην κατοχή του ο ιστότοπος The Blast, κατέγραφε το εγκεφαλικό ως την κύρια αιτία θανάτου. Σύμφωνα με το νοσοκομείο Mayo Clinic, «ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου διακόπτεται ή μειώνεται, εμποδίζοντας τον εγκεφαλικό ιστό να πάρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά».

Η δευτερεύουσα αιτία θανάτου που αναφέρεται στο πιστοποιητικό ήταν «μεταστατική κακοήθεια άγνωστης προέλευσης». Οπως αναφέρει το Blast, «ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στο σώμα της όπου δεν ανιχνεύεται η κύρια πηγή ή ο όγκος».

Επιπλέον, η Μακβί είχε κολπική μαρμαρυγή.

Τον Νοέμβριο, η οικογένειά της δήλωσε ότι η τραγουδίστρια «πέθανε ήρεμα» αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες. Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, η ίδια δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone ότι η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή, περιγράφοντας ένα χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη που καθιστούσε δύσκολη την ορθοστασία.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...