Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Redemption - The Art Of Loss [2016]


EKTH προσπάθεια για τους Αμερικανούς γητευτές του progressive metal, Redemption, του Ray Alder των κολοσσών, Fates Warning και του Nick van Dyk. Αυτή τη φορά το άλμπουμ τους, The Art Of Loss, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αφού τα κομμάτια συνοδεύουν τεράστιες προσωπικότητες με μεγάλη θητεία στους Megadeth, όπως (κρατηθείτε) οι Chris Poland, Marty Friedman, Chris Broderick, αλλά και ο πρώην τραγουδιστής των Anthrax και νυν των Armored Saint, John Bush. Θέλετε κι άλλα;..





{Aν και το This Mortal Coil, με μαγνήτισε περισσότερο λόγω της αμεσότητας και της τραχύτητάς του, δεν μπορώ να παραβλέψω όλα όσα σπουδαία κρύβει το The Art Of Loss}





Οπως θα αντιληφθήκατε, το νέο πόνημα του Αlder και της παρέας του (Sean Andrews - μπάσο, Chris Quirarte - ντραμς), μοσχοβολά progressive και thrash, αλλά δεν πρόκειται για... αχταρμά. Ολα είναι τοποθετημένα με ακρίβεια στο άλμπουμ, στις σωστές δόσεις (πλην του «παιδικού» εξωφύλλου που χαλάει όλη την εικόνα). Από τα ριφ, τα solos, μέχρι τα φωνητικά, με τα οποία ο τραγουδιστής των Redemption και των Fates Warning, ακουμπά την επαγγελματική του κορυφή. Συναρπαστική ερμηνεία, ένα απόσταγμα της μεγάλης καριέρας του. Μια ερμηνεία που ενισχύει η παρουσία αυτών των τεράστιων προσωπικοτήτων πλάι του.


Οι Redemption, ανέκαθεν έβγαζαν σπουδαία άλμπουμ, από την εποχή ακόμη που αποτελούνταν σχεδόν από τους Fates Warning και τους Symphony X. Πλέον, και η παραγωγή δείχνει ότι ξεπερνά ακόμη και το εντυπωσιακό This Mortal Coil του 2011. Τι θα συναντήσουμε στο The Art Of Loss; Εναν αναμενόμενο prog χείμαρρο, ο οποίος φέρνει «κομμάτια» από τους Megadeth, τους Symphony X, αλλά και -μοιραία- από τους Fates.

Τραγούδια όπως το 
Slouching Towards BethlehemThirty Silver και Hope Dies Last, συνδυάζουν εκπληκτικά τα περάσματα της κιθάρας με υψηλής τεχνικής solos, βαριά ριφ, ενώ το 22λεπτο επικό At Day's End κλείνει το άλμπουμ αφήνοντας την αίσθηση μιας μίνι-ροκ όπερας, πλούσιας από σαγηνευτικά στρώματα αλλαγών, καθιστώντας τη σύνθεση, σαφέστατα την κορυφαία της πορείας του γκρουπ. Ομως, οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Η διασκευή των The Who και του κλασικού, Love Reign O'er Me, συναρπάζει τόσο ως εκτέλεση, όσο και ως συνύπαρξη των δύο διαφορετικών ερμηνευτών, του John Bush και του Alder. Μια προσπάθεια αφιερωμένη στον κιθαρίστα της μπάντας, Bernie Versailles, που μάχεται απέναντι σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Aν και το προηγούμενο άλμπουμ, This Mortal Coil, με μαγνήτισε περισσότερο λόγω της αμεσότητας και της τραχύτητάς του, δεν μπορώ να παραβλέψω όλα όσα σπουδαία κρύβει το The Art Of Loss.

Οσοι έχουν πάθος με το progressive, οι Redemption θα τους χαρίσουν (ακόμη) μία αξέχαστη εμπειρία, όπως μόνο αυτό το ιδίωμα μπορεί να προσφέρει. Ενα υπέροχο, δαιδαλώδες, πολύχρωμο ταξίδι μέσα από τις μουσικές σπουδαίων καταξιωμένων μουσικών. Μαεστρία, τέχνη και σοφία. «Put faith in enemies more than in friends / they're much less likely to betray...»

Η tracklisting:


01. The Art of Loss (feat. Simone Mularoni and Chris Poland) 5:23
02. Slouching Towards Bethlehem (feat. Simone Mularoni and Chris Poland) 8:06
03. Damaged (feat. Marty Friedman) 4:56
04. Hope Dies Last (feat. Chris Poland) 10:33
05. That Golden Light 4:54
06. Thirty Silver (feat. Chris Poland, Marty Friedman, and Chris Broderick) 6:25
07. The Center Of The Fire (feat. Chris Poland) 7:55
08. Love Reign O'er Me (THE WHO cover; feat. John Bush and Chris Poland) 5:09
09. At Day's End (feat. Chris Poland and Simone Mularoni) 22:34

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...