Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Rhapsody Of Fire - Into The Legend [2016]


ΕΝΔΕΚΑΤΟ χτύπημα αποτελεί για τους Rhapsody Of Fire το φετινό Into The Legend, ένα άλμπουμ που ύστερα από πολλές περιπέτειες και αλλαγή τεσσάρων στούντιο ηχογράφησης (!), αναμενόταν να θέσει κρίσιμα ερωτήματα και αμφισβητήσεις σχετικά με το μέλλον αυτής της μεγάλης μπάντας. Ομως, οι Alex Staropoli, Fabio Lione και η παρέα τους, απέδειξαν ότι οι Rhapsody Of Fire, πατούν ακόμη γερά στον symphonic / power metal χάρτη...






{Ο δράκος των Rhapsody Of Fire παίρνει μαγικά δομικά υλικά ποιότητας και μας χαρίζει μία ακόμη σπουδαία μουσική στιγμή}


Απλώνοντας έναν πολυποίκιλο καμβά, το Into The Legend χαρίζει μία τεράστια γκάμα ήχων και συναισθημάτων, που απλώνονται από φολκ κομμάτια, φονικά power ριφ και solos, μέχρι τις παλιές καλές συμφωνικές «καταιγίδες» με τις οποίες έχτισε το όνομά της αυτή η μπάντα. Χωρίς υπερβολή, θεωρώ πως αυτό το άλμπουμ, είναι ό,τι ωριμότερο έχουν παρουσιάσει οι Rhapsody Of Fire.

Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο, ακούγοντας το Into The Legend, είναι το... Labyrinth υπόβαθρο του Lione που βγαίνει τόσο στα φωνητικά, όσο και σε πολλά σημεία των κομματιών. Ανελέητες, ξαφνικές ριπές power metal και μετά... συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις. Οι Rhapsody Of Fire, αφήνουν τον ακροατή να πάρει μια βαθιά ανάσα με το χορωδιακό Ιn Principio, και από το Distand Sky κι έπειτα τον «σφυροκοπούν» δίχως οίκτο.
Ενα μανιασμένο κομμάτι που σε κάνει να νιώσεις την καυτή ανάσα του δράκου τους με ταχύτατα κιθαριστικά solos, τα οποία διαδέχεται το ομώνυμο Into The Legend που σκορπά τον όλεθρο. Ομως τα... καλά τώρα αρχίζουν. Το πραγματικά εμπνευσμένο ριφ του Winter's Rain σε αιχμαλωτίζει, πριν ακόμη μπει ο Lione και τα ορχηστρικά μέρη, ενώ το φολκ Α Voice In The Cold Wind που ακολουθεί, στριφογυρίζει τον ψυχισμό του μουσικόφιλου σε ανεπανάληπτα ύψη. Valley Of Shadows και η μπάντα επιτίθεται ξανά, μανιασμένα, μέσα από άγρια ριφ και λατινικά στους στίχους. Κι εκεί που περιμένεις μια... αναμενόμενη συνέχεια, η σοπράνο Manuela Kriscak παρεμβαίνει μοναδικά σε ένα κομμάτι που αλλάζει από τους Labyrinth μέχρι τους Nightwish. Ενα κομμάτι που αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή του άλμπουμ, ξεκάθαρα. 

Στο επόμενο Shinning Star, οι τόνοι πέφτουν -στο κατάλληλο σημείο- για ένα slow tempo ατμοσφαιρικό κομμάτι, που δε μου «είπε» κάτι, αλλά μία «παύση» ήταν επιτακτική ύστερα από τέτοιο σφυροκόπημα, το οποίο επιστρέφει με το Realms Of Light και την Kriscak. Σαφώς δεν είναι στα κυβικά του Valley Of Shadows, αλλά δεν παύει να είναι μια αξιόλογη στιγμή, κυρίως για τα δεδομένα του symphonic / power metal. Rage Of Darkness: όλη η παλέτα των Rhapsody απλώνεται σε αυτό το κομμάτι. Μπάσο, κιθάρες, πλήκτρα, τύμπανα, ξεσπούν μανιασμένα και μαζικά, θυμίζοντας πάλι Labyrinth, κάτι που θα συνεπάρει τους παλιούς power μεταλάδες. Grand finale με το περίπου 17λεπτο Τhe Kiss Of Life: μεγαλειώδες, αναγεννησιακό, καλοδουλεμένο, εύθραυστο, σαγηνευτικό, έξω από τα στενά όρια του μέταλ. Ο ιταλικός μεσαίωνας επιστρέφει στο 2016, μέσα από ένα επικό - δαιδαλώδες κομμάτι και τα γονίδια των Staropoli, De Micheli και Lione, για να κλείσει όπως πρέπει το Into The Legend.

Οι Rhapsody Of Fire, βγάζουν ένα πείσμα που καταλήγει σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αναμφισβήτητα, το Into The Legend είναι ένα άλμπουμ που θα αγαπήσουν πολλά είδη μουσικόφιλων. Το μέταλ δεν έχει όρια, δυστυχώς για κάποιους στενοκέφαλους. Το μέταλ, μέσα από τέτοια άλμπουμ ανοίγει ακόμη πιο πολύ τα φτερά του και πετά μακριά για νέους ανεξερεύνητους ορίζοντες. Ο δράκος των Rhapsody Of Fire παίρνει μαγικά δομικά υλικά ποιότητας και μας χαρίζει μία ακόμη σπουδαία μουσική στιγμή. Καλό μήνα σε όλους!

Η tracklisting:

01. In Principio 2:47

02. Distant Sky 4:35
03. Into the Legend 5:03
04. Winter's Rain 7:46
05. A Voice in the Cold Wind 6:20
06. Valley of Shadows 6:57
07. Shining Star 4:41
08. Realms of Light 6:03
09. Rage of Darkness 6:05
10. The Kiss of Life 16:47

THE SHADOW

Αξιολόγηση: 9>10




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...