Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: I Love Rock 'n Roll [1975/1981] The Arrows / Joan Jett


TO ΣΗΜΕΡΙΝΟ κομμάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε, έχει πιστωθεί από τη συντριπτική πλειονότητα των μουσικόφιλων στην Αμερικανίδα Joan Marie Larkin ή κατά κόσμον, Joan Jett. Η αλήθεια όμως απέχει πολλά... μίλια και βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Οπως αντιληφθήκατε, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα rock hits των 80's, το I Love Rock 'n Roll. Πάμε να δούμε την ιστορία του...Το μακρινό 1974, στα στέκια του Λονδίνου, δημιουργήθηκαν οι Arrows, ένα glam punk τρίο αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και μπασίστα, Alan Merrill, τον κιθαρίστα, Jake Hooker και τον ντράμερ Clive Williams, ο οποίος αντικαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από τον Paul Varley. Η μπάντα, μέχρι το πρώτο και τελευταίο άλμπουμ της First Hit το 1976, κυκλοφορούσε μόνο singles και εμφανιζόταν στην αγγλική τηλεόραση.


Το 1975 και ύστερα από την ηχογράφηση τεσσάρων singles (8 κομμάτια συνολικά), ήρθε η σειρά του I Love Rock 'n Roll. Eναν χρόνο μετά, οι Runaways, η μπάντα της Joan Jett, βρέθηκε για περιοδεία στο νησί, όταν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, άκουσε και είδε στην TV για πρώτη φορά τους Arrows να παίζουν το κομμάτι.

Εξι χρόνια μετά, η Jett κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ της με τη νέα μπάντα της, τους Blackhearts. Είναι η στιγμή που θα αποδώσει τιμές στους Arrows, όχι μόνο διασκευάζοντας το I Love Rock 'n Roll, αλλά και τιτλοφορώντας το άλμπουμ με αυτό. Η νέα εκτέλεση σαρώνει. Το κομμάτι γίνεται παγκόσμιο hit, πουλάει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ παραμένει στην κορυφή των αμερικάνικων τσαρτς για επτά ολόκληρες εβδομάδες.

Στον αντίποδα, οι Arrows δε θα έχουν την ίδια επιτυχία. Θα διαλυθούν το 1977, ενώ από το τρίο, θα παραμείνει στη ζωή μέχρι σήμερα, μόνο ο 
Alan Merrill. Οι Jake Hooker και Paul Varley, έφυγαν από τη ζωή στις 4 Αυγούστου του 2014 και 2 Ιουλίου του 2008. Το I Love Rock 'n Roll, όμως, θα παραμένει ζωντανό και ζωηρό για πάντα. Εστω κι αν το μεγαλύτερο μέρος της δόξας έχει πάρει η Joan Jett. Aς είναι...

THE SHADOW
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...