Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Eφυγε» στα 69 του ο Ντέμης Ρούσσος


«ΕΦΥΓΕ» από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Ντέμης Ρούσσος τα ξημερώματα Κυριακής. Η είδηση διαδόθηκε μέσω tweet από τον φίλο του, Νίκο Αλιάγα, προκαλώντας θλίψη στους πολυπληθείς θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο...




Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, όπως ήταν το όνομά του, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ενώ μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα άρχισε την καριέρα του μόλις 17 ετών, με τους The Idols. Ευρύτερα γνωστός άρχισε να γίνεται από το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child, με το οποίο συνεργάστηκε στα φωνητικά και ως μπασίστας / κιθαρίστας. Η ευδιάκριτη, «αγγελική» φωνή του και πρωτοποριακή μουσική ώθησαν το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τον δίσκο «666».
Η σόλο καριέρα του Ρούσσου έφτασε στο ζενίθ τις δεκαετίες του '70 και του '80, με πολλά τραγούδια να ανεβαίνουν στα τσαρτ της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής: «We shall dance», «Forever and ever», «White sails» (αγγλική διασκευή του «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε»), «Goodbye my love goodbye», «Lovely lady of Arcadia» κ.ά.
Χαρακτηριστική φιγούρα, με μακριά μαλλιά και κελεμπίες, ο Ντέμης Ρούσσος για κάποια χρόνια έμεινε εκτός σκηνής, δίνοντας μάχη με την παχυσαρκία αλλά και την κατάθλιψη, ενώ επανέκαμψε το 1993 με το Insight, όπου πειραματίστηκε με έθνικ και ηλεκτρονικούς ήχους. Το 2013 παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...