Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Slayer - Repentless [2015]


ΠΟΤΕ στη ζωή μου δεν αισθάνθηκα οπαδός των Slayer. Για τους δικούς μου λόγους, πάντα έβρισκα κάτι «λάθος» στο γκρουπ, κάποια τρανταχτά -για μένα- πράγματα, τα οποία «χαλούσαν» το σύνολο των άλμπουμ τους. Πάντα όμως τους σεβόμουν για ό,τι έχουν πετύχει στο thrash στερέωμα. Και ένα νέο άλμπουμ τους, δε γίνεται να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Εστω και για... 42', ειδικά όταν αυτά τα λεπτά έρχονται μετά τον θάνατο του συνιδρυτή τους, Jeff Hanneman και τη νέα φυγή του Dave Lombardo...



To 11o πόνημά τους με τίτλο Repentless, έρχεται έξι χρόνια μετά το World Painted Blood, με τον Gary Holt των Exodus να προσπαθεί να μπει στα... παπούτσια του Hanneman, ενώ ο Paul Bostaph δε δυσκολεύεται ιδιαίτερα, αφού η θέση του Lombardo είναι γνώριμη και από παλαιότερα άλμπουμ. Κομβικό σημείο, λοιπόν, το νέο άλμπουμ για αυτή την τόσο μεγάλη μπάντα, που όπως αναμενόταν, βγάζει πολύ συναίσθημα στα 12 κομμάτια που μας χαρίζει.
Οι Slayer, είναι εδώ, ξανά. O ήχος τους έχει ελαφρώς διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ και οι συνθέσεις μπορεί να μην φτάνουν στα επίπεδα των 80's, είναι όμως γεμάτες οργή, όγκο, ριφ που θερίζουν, σόλο «άτεχνα», βρώμικα, γνώριμα, με τον Araya να στέκεται καμαρωτός μπροστά από το μικρόφωνο και με το μπάσο να γεμίζει κάθε κενό, θυμίζοντας πόσα κοινά πράγματα χάραξε η Bay Area στα γκρουπ εκείνης της εποχής και υπενθυμίζοντας σε όλους το λόγο της ύπαρξής τους, εν έτει 2015.

Αν θα πρέπει να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια, θα μείνω στο ομώνυμο ανηλεές Repentless, το Take Control, το Atrocity Vendor, το You Against You («αφιερωμένο» στον... Lombardo), αλλά και το Piano Wire, την τελευταία σύνθεση του Hanneman. Oι Holt και Bostaph δείχνουν πως θα συνοδεύουν τον Κing και τον Araya μέχρι οι δύο τελευταίοι να βαρεθούν μέχρι... θανάτου, όμως ο Holt, πρέπει θα πρέπει στο μέλλον να συνδράμει συνθετικά πλάι στον King. Πιστεύω ότι θα δώσει πολλά «συν» σε μελλοντικές δουλειές τους.

Το Repentless δεν έρχεται να αποδείξει κάτι (πως θα μπορούσε άλλωστε). Το Repentless ήρθε για να γιορτάσει τα επιτεύγματα της μπάντας και του Hanneman, λέγοντάς του με τον δικό του τρόπο, ότι οι Slayer είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν περήφανοι, έστω και χωρίς αυτόν. Δεν θα παίξουν κάτι διαφορετικό, απ' αυτό που έκαναν μαζί, θα κρατήσουν την ίδια λιτή συνταγή και χωρίς να κοιτάξουν πίσω θα προχωρήσουν αυστηρά και πειθαρχημένα στα ίχνη που χάραξαν τόσα χρόνια.

Η tracklisting:

1. Delusions of Saviour 1:55
2. Repentless 3:19
3. Take Control 3:14
4. Vices 3:32
5. Cast the First Stone 3:43
6. When the Stillness Comes 4:21
7. Chasing Death 3:45
8. Implode 3:49
9. Piano Wire 2:49
10. Atrocity Vendor 2:55
11. You Against You  4:21
12. Pride in Prejudice  4:14

Total length: 41:57

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 7,5>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...