Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Το δεύτερο single του Astonishing των Dream Theater με τίτλο, Moment Of Betrayal


ΣΕ ΛΙΓΕΣ ημέρες κυκλοφορεί το 13ο άλμπουμ των Dream Theater, Τhe Astonishing, και η μπάντα, μετά το κομμάτι The Gift Of Music, έδωσε στη δημοσιότητα και το δεύτερο single, με τίτλο, Moment Of Betrayal. Oπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το άλμπουμ είναι διπλό και αφορά μία ενιαία ιστορία...




Περίπου 300 χρόνια από τώρα στο μέλλον, μια δυστοπική κοινωνία κυβερνιέται από έναν αυτοκράτορα που ονομάζεται Nafaryus, ο οποίος έχει ρομπότ που προσπαθούν να δημιουργήσουν μουσική. Αντ' αυτού, όμως, παράγεται θόρυβος. Ενας αγρότης, ο 
Gabriel (Γαβριήλ), ο οποίος είναι γεννημένος μουσικός, προσπαθεί να ελευθερώσει τους πραγματικούς ανθρώπους από την καταπίεση.

Το διπλό αυτό άλμπουμ είναι μια ιστορία με πολλούς χαρακτήρες που χωρίζεται σε δύο πράξεις, μια δουλειά του John Petrucci, ο οποίος έχει προβληματιστεί από τη σύγχρονη κοινωνία. «Σκεφτόμουν όλα τα πράγματα τώρα που κάνουν ή δεν κάνουν οι άνθρωποι. Γίνονται ρομπότ, αυτοματοποιημένοι ή αυτά που πρέπει να κάνουν, τα κάνουν τα ρομπότ πλέον: θέσεις εργασίας, αυτόματη οδήγηση κτλ. Και απορώ: τι θα συνέβαινε αν η τεχνολογία έκανε και τη μουσική τεχνητή;», λέει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει χωρίς να πει περισσότερα: «Το 
Moment Of Betrayal αφορά στον Gabriel και την επικοινωνία με τον αδελφό του Arhys για ένα σχέδιο σωτηρίας. Ομως υπάρχει ένα θέμα προδοσίας...»

Ακούστε το κομμάτι:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...