Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Flotsam And Jetsam - Flotsam And Jetsam [2016]


ENAΣ από τους βασικούς λόγους που πάντα συμπαθούσα τους Flotsam And Jetsam, ήταν ότι αφενός είχαν ένα ξεκάθαρο δικό τους στυλ, αφετέρου, ποτέ δεν έμειναν αυστηρά στις thrash metal ράγες. Πάντα έψαχναν το κάτι παραπάνω, πάντα... λοξοκοιτούσαν και σε άλλα ιδιώματα, αλλά πάντα μα πάντα, από τα πρώτα δευτερόλεπτα ενός κομματιού τους, αντιλαμβανόσουν με ποιους έχεις να κάνεις...



{Eνα άλμπουμ που δεν είναι κακό, αλλά απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί εξαιρετικό}

Ετσι, και στο φετινό 12ο ομώνυμο άλμπουμ τους, τα πράγματα δεν αλλάζουν δραματικά. Οι Αμερικανοί κρατούν το Flotsam And Jetsam DNA τους και επιδιώκουν να μας χαρίσουν ένα αξιόλογο άλμπουμ. Τριάντα ολόκληρα χρόνια βρίσκονται στο δισκογραφικό σύμπαν και ήδη από το εναρκτήριο κομμάτι, το Seventh Seal, ακούς απίστευτη διάθεση, τόσο από τον 51χρονο Eric A. Knutson, όσο και από τους υπόλοιπους, τον συνομήλικό του Michael Gilbert (κιθ.), Steve Conley (κιθ.), Michael Spencer (μπ.) και Jason Bittner (ντρ.).


Αρκεί, όμως, μόνο η διάθεση; Σίγουρα όχι, ειδικά όταν μιλάμε για μια μπάντα που έχει γράψει ιστορία στο thrash. Κι εδώ, οι Flotsam And Jetsam δείχνουν να μην καταφέρνουν να πατήσουν γκάζι, τουλάχιστον όπως έκαναν στο παρελθόν. Aρχικά, οι συνθέσεις των 12 κομματιών, χωρίς να είναι κακές, δεν έχουν αυτό το κάτι που τις κάνει μοναδικές. Αν και υπάρχει σπιρτάδα στη μπάντα, τα κομμάτια, νομίζω πως κυμαίνονται σε κοινό flat επίπεδο. Και δυστυχώς, δεν υπάρχει η κατάλληλη παραγωγή για να τα υποστηρίξει. Το 1985 άλλαξαν ύφος με το heavy metal, Drift, όμως το αποτέλεσμα ήταν μαγικό.

Ο ήχος τους, πλέον, ακούγεται να έχει χάσει το βάθος και τον όγκο που είχε στο παρελθόν, κάνοντας τα Iron Maiden, L.O.T.D., Monkey Wrench και Time to Go, να ξεχωρίζουν κάπως από τα υπόλοιπα. Οι Flotsam And Jetsam, περίπου τριάμισι χρόνια μετά το Ugly Noise, δείχνουν να... σκοντάφτουν πάνω στο ίδιο το μέγεθός τους. Καλή η θέληση, αλλά μάλλον η κατάλληλη ώθηση δεν έχει δοθεί. Οπως προανέφερα, το άλμπουμ δεν είναι κακό, όμως αναμένεται να χαθεί στη... μαύρη τρύπα των μέτριων προσπαθειών, που μοιραία παρουσιάζει κάθε μπάντα και δη, όταν έχουμε να κάνουμε με μπάντα ηλικίας 30 ετών. Τουλάχιστον για τα δικά μου στάνταρ.

Η tracklisting:

1. Seventh Seal 05:50
2. Life Is a Mess 04:20
3. Taser 04:11
4. Iron Maiden 03:40 
5. Verge of Tragedy 05:19 
6. Creeper 05:33 
7. L.O.T.D. 04:47 
8. The Incantation 01:38 
9. Monkey Wrench 04:15 
10. Time to Go 04:19 
11. Smoking Gun 04:55 
12. Forbidden Territories 06:44 
55:31


THE SHADOW
Αξιολόγηση: 6>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...