Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Airbourne - Breakin' Outta Hell [2016]


TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ με τους Airbourne είναι απλά. Πιθανότατα, έπεισαν τον Angus Young για μια μίνι... μετάγγιση αίματος και το 4ο άλμπουμ της αυστραλέζικης μπάντας, ακούγεται (και είναι) όσο ποτέ άλλοτε, AC/DC. Ας σοβαρευτούμε. Το Breakin' Outta Hell θυμίζει σε όλα του, τους μεγάλους «πατέρες» των Airbourne, τόσο στις συνθέσεις, όσο και στο εξώφυλλο (φάτσα Powerage) και το σίγουρο είναι ότι θα ξεσηκώσει κάθε λάτρη του rock n' roll...






{Ενα rock n' roll όργιο από τους Αυστραλούς 
χαρντ ρόκερς}


Oι Αυστραλοί χαρντ ρόκερς είχαν προκαλέσει ήδη αίσθηση με το παρθενικό άλμπουμ τους, Runnin' Wild του 2007 και με όλη την τότε εκστρατεία τους προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστοί (κλιπ με τη συμμετοχή του Lemmy κτλ). Χαρντ ροκ και rock n' roll με πολύ γρέζι και πιασάρικες συνθέσεις αποτέλεσαν τον χάρτη του γκρουπ για τα επόμενα χρόνια, όμως με την προηγούμενη δουλειά τους, το Black Dog Barking του 2013, θα έλεγα ότι φάνηκε να «βαλτώνουν» στην ίδια συνταγή.

Η αλλαγή εταιρίας (από τη Roadrunner στη Spinefarm), έφερε νέο αέρα στις τάξεις του συγκροτήματος, το οποίο αποφάσισε να στραφεί σε πιο... σίγουρα μονοπάτια. Παρότρυνση ή όχι, οι Airbourne «κοπιάρουν» τους AC/DC, παίρνοντας πολύτιμα συστατικά απ' όλη τη δισκογραφία τους και μέσα σ' αυτή τη νέα συνταγή του Breakin' Outta Hell, ρίχνουν «μέρη» από KISS, Αerosmith, Twisted Sister κ.α.


Το ζωοφόρο rock n' roll των AC/DC χαρακτηρίζει απ' άκρη σ' άκρη το νέο αυτό άλμπουμ, όμως με αρκετή δόση glam σε πολλά σημεία του. Ενα, δύο ριφ και μετά... απογείωση. Αυτή είναι η βασική συνταγή των Airbourne, με πιο γεμάτη, πιο τσαμπουκαλεμένη παραγωγή που δίνει τον απαιτούμενο όγκο στα κομμάτια που «κοχλάζουν» από κέφι και παλμό.

Κι αν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε το Breakin' Outta Hell ως κακέκτυπο, σίγουρα θα κάνετε λάθος. Οι επιρροές των Airbourne δεν κρύβονται, ούτε η μπάντα προσπαθεί να... προσποιηθεί κάτι άλλο. Το άλμπουμ έχει αλέσει «μυρωδιές» και συστατικά απ' όλα τα προαναφερθέντα «τοτέμ» του rock n' roll (εσείς μπορείτε να προσθέσετε ακόμη περισσότερα) και παρουσιάζει ένα πανέμορφο άλμπουμ, ένα «παυσίλυπο» για κάθε οπαδό του σκληρού ήχου.

Οι Αυστραλοί με 11 κομμάτια δημιουργούν το σημαντικότερο άλμπουμ της μέχρι τώρα πορείας τους, με απλά, διαχρονικά, παραδοσιακά «δομικά» υλικά και με έναν Joel O'Keeffe να «σπάει» τις φωνητικές χορδές του για περίπου 40 λεπτά, όσο κρατάει το rock n' roll όργιό τους (αναζητήστε και ακούστε το Thin The Blood). Το Breakin' Outta Hell πρέπει να βρεθεί στη δισκοθήκη κάθε φίλου του καλού, ξεσηκωτικού χαρντ ροκ. Από χθες...

Τracklisting:

1. Breakin' Outta Hell 3:52
2. Rivalry 4:03
3. Get Back Up 3:37
4. It's Never Too Loud For Me 3:34
5. Thin The Blood 3:28
6. I'm Going To Hell For This 3:45
7. Down On You 4:18
8. Never Been Rocked Like This 3:07
9. When I Drink I Go Crazy 2:41
10. Do Me Like You Do Yourself 3:57
11. It's All For Rock N' Roll 3:32

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 9>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...