Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Uriah Heep - Living The Dream [2018]


ΟΤΑΝ είδα το εξώφυλλο του 25ου άλμπουμ των Uriah Heep, η πρώτη μου σκέψη ήταν... απαξιωτική. «Καλά εντάξει», ψέλλισα και με μιας δεν μπήκα καν στον κόπο να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί τους. Κάτι το υποσυνείδητο (;), κάτι το Uriah Heep-ικό DNA μου, ίσως ήταν αυτά που πολλές μέρες μετά, «απαίτησαν» να δείξω την ανάλογη προσοχή στο Living The Dream. Και το Λονδρέζικο γκρουπ, με τιμώρησε με μιας για το γελοίο θράσος μου...





{Το χαρντ ροκ μάς κάνει να βουρκώνουμε ξανά}


Μένοντας με τη σύνθεση του Outsider (2014), oι Uriah Heep, επιστρέφουν για να χτυπήσουν κατευθείαν στην καρδιά. Η αύρα του Mick Box σκεπάζει τα πάντα σ' αυτή τη δουλειά και μοιραία το Living The Dream ξεχειλίζει από ποιότητα, αναμνήσεις και... Uriah Heep. Ενα πανάκριβο μπουκάλι κρασί που θαρρείς ότι βρέθηκε στα ερείπια μιας άλλης εποχής.

Το άλμπουμ είναι άκρως ξεσηκωτικό· συναυλιακό θα έλεγα. Με κομμάτια που έχουν ΠΛΟΚΗ, μεράκι, εμπειρίες μιας ζωής και μπόλικο prog, αλλά και AOR, χωρίς όμως να απομακρύνονται από τον πυρήνα της μπάντας.

Πάντα θα επιφυλάσσουν ένα ξέσπασμα, μια ιστορία, ένα έξτρα μέρος πλήκτρων, ένα ριφ, ένα κάλπασμα, rock n' roll, την... αλητεία των 70's στις σωστές δόσεις. Συνθέσεις που μόνο μπαρουτοκαπνισμένοι κι όχι παροπλισμένοι μουσικοί μπορούν να γράψουν. Ο Box και η παρέα του μεταδίδουν τον σπάνιο πλούτο τους από το πρώτο κομμάτι, καταφέρνοντας να είναι παλαιομοδίτικοι και ταυτόχρονα σύγχρονοι, παιχνιδιάρικοι και σοβαροί.


Ο Bernie Shaw ερμηνεύει μοναδικά, θεατρικά, ανατριχιαστικά. Τον λατρεύω πραγματικά για τον τρόπο που «στήνει» ένα κομμάτι, αλλά τι μπορείς να πεις και για τους Phil Lanzon (keys, Hammond), Dave Rimmer (bass) και Russell Gilbrook (drums). Οι Uriah Heep του 2018 κρατούν το πολύ βαρύ όνομά τους ψηλά· φωτεινό και λαμπερό χάρη στο μεγαλείο του αγέραστου Mick Box, του Bernie Shaw και των σπουδαίων μουσικών που έχει πλάι του.

Το Living The Dream, θα έλεγα, ότι είναι από τα άλμπουμ που πάντα περιμέναμε, αλλά ποτέ δεν έρχονται, γιατί πέραν της αυθεντικότητάς τους, κρύβουν πολλές συνθετικές εκπλήξεις μέσα τους (ακούστε π.χ. τι περιέχει το It's All Been Said), παίζουν με τον ψυχισμό του ακροατή και δη αυτού που τους ακολουθεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Το Living The Dream είναι ένα μεγάλο άλμπουμ και αυτό που το κάνει μεγαλύτερο είναι η εποχή στην οποία βγαίνει.

Το χαρντ ροκ των Uriah Heep, μας κάνει να βουρκώνουμε ξανά.

Τα κομμάτια: 

1. Grazed By Heaven 4:31 
2. Living The Dream 5:34 
3. Take Away My Soul 6:13 
4. Knocking At My Door 4:58 
5. Rocks In The Road 8:18 
6. Waters Flowin' 4:27 
7. It's All Been Said 6:01 
8. Goodbye To Innocence 3:33 
9. Falling Under Your Spell 3:24 
10. Dreams Of Yesteryear 5:25 

Τhe SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...